Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Afvalservice houdt veiligheidsactie voor Bredase horeca

Datum nieuwsfeit: 23-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

19-02-2001

Afvalservice houdt gratis veiligheidsactie voor Bredase horeca Gemeente Breda Afvalservice biedt de Bredase horecaondernemers dit jaar tijdens carnaval (23 tot en met 27 februari) een speciale gratis service aan. Als de afvalcontainers in een café vluchtwegen en nooduitgangen blokkeren, neemt Afvalservice deze voor carnaval tijdelijk gratis in.
Afvalservice houdt de actie in nauwe samenwerking met de Bredase brandweer.

Vluchtwegen en nooduitgangen in horecagelegenheden worden in de praktijk nogal eens geblokkeerd door afvalcontainers. Uit oogpunt van veiligheid mag dit niet.
In principe moet een horeca-exploitant dit probleem zelf oplossen op het eigen terrein of in het eigen pand. Zijn daar geen mogelijkheden, dan mogen de containers niet in de buitenruimte worden geplaatst.

Tijdelijke inname
De brandweer controleert momenteel alle cafes in Breda. Tijdens deze controle wijst de brandweer de exploitant op het probleem van afvalcontainers die nooduitgang blokkeren. Ook maakt de brandweer de exploitant erop attent dat Afvalservice die containers gratis tijdelijk inneemt.
Dit aanbod geldt niet alleen voor klanten van Afvalservice, maar ook voor horeca-exploitanten die voor het afvoeren van hun afval een contract hebben met een ander inzamelbedrijf.

Speciale ploegConstateert de brandweer bij haar controle tijdens carnaval dat een exploitant afvalcontainers op de verkeerde plaats heeft staan, dan geeft zij aan Afvalservice opdracht deze onmiddellijk te verwijderen en op te slaan. In dat geval moet de exploitant de kosten hiervoor betalen. Afvalservice heeft hier tijdens de carnavalsdagen een speciale ploeg mensen voor.

Breda, 19 februari 2001

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie