Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

NIBUD geeft Budgethandboek 2001 uit

Datum nieuwsfeit: 23-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
NIBUD Persbericht

P E R S B E R I C H T

23 februari 2001

Actualiteiten in NIBUD-Budgethandboek 2001

Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting, NIBUD, heeft het Budgethandboek 2001 uitgegeven. Het Budgethandboek bevat cijfers, rekenschemas en algemene informatie over inkomsten en uitgaven van particuliere huishoudens. Hiermee is het een onmisbaar naslagwerk voor professionals die in hun werk te maken hebben met de privé-financiën van hun klant. In het Budgethandboek 2001 is gebruik gemaakt van nieuwe cijfers afkomstig uit het Doorlopend Budgetonderzoek 1998 van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Ook nieuw zijn de inkomensberekeningen conform het nieuwe belastingstelsel. Tevens is de nieuwe Regulerende energiebelasting, de REB, verwerkt in de tabellen.

Cijfers, rekenschemas en bruikbare informatie
In het Budgethandboek 2001 is gebruik gemaakt van actuele cijfers uit verschillende onderzoeken. Het doorlopend Budgetonderzoek van het CBS 1998 is de belangrijkste bron voor de diverse tabellen, voorbeeldbegrotingen en referentiebudgetten. Hiernaast wordt geput uit eigen onderzoek en wordt gebruik gemaakt van cijfers en gegevens derden. Het Budgethandboek bevat uitvoerige gegevens en oefenschemas over inkomsten zoals het bruto-netto traject en de diverse subsidies en vergoedingen. Hierbij zijn vanzelfsprekend de wijzigingen als gevolg van het nieuwe belastingstelsel opgenomen. Alle uitgavenposten worden apart besproken en zijn voorzien van de meest recente prijzen en tabellen. Indien relevant zijn tabellen uitgesplitst naar huishoudengrootte, inkomenshoogte of bijvoorbeeld woningtype. Op deze manier wordt een zo gedetailleerd mogelijk inzicht verkregen in de bestedingen van de consument. Ook zijn een aantal rekenschema´s zoals de kosten van kinderen en de berekening van partner- en kinderalimentatie.

Voorbeeldbegrotingen en referentiebudgetten
Het Budgethandboek 2001 bevat wederom vele voorbeeldbegrotingen. Deze zijn bijvoorbeeld bruikbaar om met een cliënt een begroting vast te stellen of om uitgaven te spiegelen. De begrotingen zijn opgedeeld in huishoudgrootte, inkomenshoogte en type woning (huur of koop). In de voorbeeldbegrotingen is rekening gehouden met de nieuwe REB. De uitgaven aan gas, elektra en water zijn als gevolg van de REB fors gestegen ten opzichte van het afgelopen jaar. De referentiebudgetten zijn de werkelijke budgetten zoals aangeleverd door het CBS.

Technische gegevens
Het Budgethandboek wordt uitgegeven als losbladig systeem met een speciale ringband. Het Budgethandboek 2001 omvat 330 paginas. Medio juli wordt een gratis update toegestuurd. Bij het Budgethandboek wordt de Kleine Gids voor de Nederlandse Sociale Zekerheid van 2ZW (voorheen het Voorlichtingscentrum Sociale Verzekeringen) gratis geleverd.

Prijs en bestelwijze
Een los exemplaar van het Budgethandboek 2001 (incl. ringband) kost 151,50 . Het is ook mogelijk om een abonnement te nemen (bestelcode 071-08). Na het eerste jaar krijgen abonnementhouders een korting van 13,25. Tevens zijn losse ringbanden verkrijgbaar voor 16,55 onder vermelding van bestelcode 072-1.

Bestellingen kunnen worden gefaxt naar het NIBUD op faxnummer 030- 2 391 399 of worden verstuurd naar het NIBUD, Postbus 19250, 3501 DG te Utrecht of hier gedaan worden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie