Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie UvA: katalytische deeltjes in fase reactor

Datum nieuwsfeit: 23-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Universiteit van Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van AmsterdamUvA Agenda
Titel Adhesion and agglomeration of catalyst particles in three phase reactors

Datum vrijdag 23-02-2001
Tijd 12:00 uur

Promovendus mw. M. van der Zon

Promotor prof. dr. ir. A. Bliek.

Dit proefschrift gaan over actieve koolstofdeeltjes in een driefasenreactor, dat wil zeggen in omstandigheden waarbij vloeistoffen, vaste stoffen en gassen betrokken zijn. De actieve koolstofdeeltjes binden zich bij voorkeur niet aan watermoleculen. Deze zogenoemde hydrofobe koolstofdeeltjes kunnen zich hechten (adhesie) aan belletjes die in de vloeistof aanwezig zijn of samenklonteren (agglomeratie). Hierdoor zijn ze van invloed op het verloop van de chemische processen. De promovendus onderzocht onder meer de invloed van de actieve hydrofobe koolstofdeeltjes op het ontstaan en het aaneengroeien van belletjes in vloeistoffen, de filtreerbaarheid van oplossingen en de transportsnelheden van de betreffende stoffen. Ook bleken onder omstandigheden waarbij werd afgeweken van atmosferische druk en kamertemperatuur adhesie en agglomeratie op te treden. Het proefschrift toont het belang van hydrofobiciteit als bijzonder belangrijke parameter bij de beschrijving van het verloop van de betreffende reacties.
Locatie

Aula van de UvA, Singel 411 (hoek Spui) te Amsterdam. De parkeermogelijkheden in de naaste omgeving zijn zeer beperkt. Vanaf het Centraal Station is de Aula te bereiken met tramlijnen 1, 2 en 5, halte Spui.

Toegang

Vrij

Bron: UvA Agenda

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie