Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uitkomsten bodemonderzoek in Smallingerland niet alarmerend

Datum nieuwsfeit: 23-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Smallingerland

Onjuiste berichtgeving bodemonderzoek provincie (23-2-01)

De provincie doet momenteel onderzoek naar de bodemsituatie in een gebied ten westen van Drachten als gevolg van de brand bij ATF. Vanmiddag is vanuit de media gemeld dat de resultaten van dit onderzoek alarmerend zouden zijn. Deze informatie is onjuist. Het onderzoek is weliswaar nog niet afgerond maar de voorlopige conclusies laten zien dat nergens de normen (streefwaarden) voor bodemverontreiniging zijn overschreden.
De provincie benadrukt dat de onderzoeksresultaten geen aanleiding geven voor risicos voor de volksgezondheid of het milieu.

De pers spreekt van een geheim rapport van de Provincie. Daarvan is geen sprake. Het (water)bodemonderzoek wordt begeleid door een commissie. Deze commissie sprak af pas naar buiten te komen met de definitieve versie van het rapport. Dit zal binnenkort gebeuren. In de begeleidingscommissie hebben zitting: De Friese Milieu Federatie, Wetterskip Fryslân, GGD Fryslân, Gemeente Smallingerland, Ministerie van LNV, NLTO, Inspectie Milieuhygiëne-Noord, Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, Prof. L. Reijnders (milieukundige Universiteit van Amsterdam) en de provincie Fryslân.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie