Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zuidelijke bouwvakkers in actie tegen loonbod werkgevers

Datum nieuwsfeit: 23-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

FNV BOUW

Zuidelijke bouwvakkers in actie tegen loonbod werkgevers

Bouwvakkers in Brabant en Limburg zullen op 23 februari uiting geven aan hun ongenoegen over de gang van zaken bij de onderhandelingen over de nieuwe bouw-CAO. Na zeven rondes onderhandelen hebben de werkgevers een loonsverhoging geboden van slechts 1 procent, naast de prijscompensatie. De werknemers nemen daar geen genoegen mee en dat willen ze voorafgaand aan de achtste ronde op 28 februari ondubbelzinnig duidelijk maken.

De bonden vragen voor dit jaar naast de prijscompensatie een structurele loonsverhoging van 3,5 procent. Nadat de bouw econonomische topjaren heeft beleefd en nog steeds op volle toeren draait, wordt het tijd dat de werknemers daarvan meeprofiteren. De werkgevers bieden echter niet meer dan een reëele loonsverhoging van 1 procent. 'En daar kan ik op de bouwplaatsen niet mee aankomen', stelt onderhandelaar Dick van Haaster.

Op vrijdag 23 februari zullen honderden bouwvakkers in Limburg en Brabant hun ongenoegen uiten over het in hun ogen armzalige loonbod van werkgevers. Zij vinden dat ook de werknemers een graantje mogen meepikken van de economische bloei die de bouw mede dankzij hen doormaakt. Het ongenoegen zal tot uiting komen tijdens acties op verschillende bouwlocaties. Op de Vinex-locatie Brandevoort in Helmond komen rond 12.00 uur ruim honderd werknemers bij elkaar om hun onvrede te tonen over de huidige stand van zaken in de onderhandelingen. Districtshoofd Ton Rutten van FNV Bouw zal hen over de laatste stand van zaken informeren. Hij zal de werknemers alvast om steun vragen voor het geval de onderhandelingen op 28 februari onverhoopt opnieuw niets opleveren. Een uur later, om 13.00 uur, volgen de 150 werknemers op de Vinex-locatie Meerhoven in Eindhoven het voorbeeld van hun Helmondse collegas. Zij zullen worden toegesproken door districtsbestuurder Henry Okkersen. Verder vinden er op 23 februari om 9.00 uur acties plaats bij Wilma Betonbouw en Wilma Materieel diensten te Weert.

Ook vandaag hebben werknemers op verschillende plaatsen in het land laten blijken dat zij geen genoegen zullen nemen met het loonbod van werkgevers. Zo hebben ruim tachtig bouwvakkers in Leiden het werk een half uur onderbroken.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ton Rutten (Districtsbestuurder FNV Bouw), telefoon 06 53863564, Henry Okkersen (Districtsbestuurder FNV Bouw), telefoon 06 51375448 of Jan Bos (voorlichter), telefoon 06 51205321.

Woerden, 22 februari 2001.

22 feb 01 17:27

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie