Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven

Datum nieuwsfeit: 23-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven 22-02-2001 3e Persbericht 22 februari 2001

Berichten uit de regio

Eindhoven: Huisnummering in de binnenstad
Door het bureau Stadswacht zijn afgelopen weken 700 brieven verspreid bij bewoners van de Eindhovense binnenstad. In de brief wordt door de hulpverleningsdiensten, politie, brandweer en GGZE nogmaals het probleem van de slecht herkenbare huisnummering in de binnenstad onder de aandacht gebracht. In de avond- en nachturen verdwijnt de nummeraanduiding vaak achter rolluiken. Bewoners van panden die in de binnenstad niet zijn voorzien van een (verplicht) huisnummer kunnen daardoor onnodig lang moeten wachten op een hulpaanvraag indien hun pand niet direct te traceren is. De politie is voornemens om in de loop van dit jaar controles uit te voeren en de bewoners te waarschuwen. Mocht dit niet baten dan wordt naar het uiterste middel van beboeten gegrepen.

Eindhoven: Man met pistool op zak aangehouden
De politie heeft donderdagmiddag op het Wijngaardplein een 43-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man droeg een geladen pistool achter zijn kleding. De politie was gewaarschuwd dat men gezien had dat de man een vuurwapen droeg. Het pistool is in beslaggenomen en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Fietsdief aangehouden
Donderdagmiddag rond 14.45 uur is in zijn woning in het stadsdeel Gestel een 23-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. Hij had bij een supermarkt aan het Kastelenplein een fiets gestolen en in zijn auto geladen. De politie trof de nagenoeg nieuwe fiets in de hal van zijn woning aan. De fiets is in beslaggenomen maar de politie is er nog niet achter wie de rechtmatige eigenaar is van de paarse Giant. Tegen de Eindhovenaar is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Beroving
Een 30-jarige Eindhovenaar is donderdagmiddag rond 16.15 uur op het Fellenoordpad beroofd van zijn portemonnee en gsm. Het slachtoffer fietste in de richting van de Kruisstraattunnel toen hij werd aangesproken door een wandelaar. Het slachtoffer stopte en werd meteen bij zijn kleding gegrepen en met een mes bedreigd. De dader pakte de portemonnee met bijna f. 400,- en telefoon bij het slachtoffer uit zijn jaszak en sloeg hem daarna met een vuist in zijn gezicht. Het slachtoffer verweerde zich nog door terug te slaan maar de dader wist te ontkomen. De dader is een man van ongeveer 1.80 meter groot, ongeveer 35 jaar oud, zwarte lange haren en hij sprak met een Limburgs accent. Hij droeg een zwarte lederen jas en een zwarte spijkerbroek, witte Nike schoenen en een wit Nike petje.

Bladel: Slachtoffer verkeersongeval overleden
De 15-jarige Rob Vrijsen uit Reusel is donderdagmiddag in het St Elisabeth ziekenhuis in Tilburg overleden aan zijn opgelopen verwondingen. Hij raakte vanmorgen kort na 8.00 uur op de kruising Postelweg, 316 en Raambrug betrokken bij een verkeersongeval met een autobus van het openbaar vervoer. ( zie persbericht 22 februari 2001 (2).

Helmond: Inbraak café
In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een café aan de Steenweg in Helmond. Het slot van de voordeur werd kapot gebroken. Binnen werd een fruitautomaat opengebroken en een nog onbekend geldbedrag gestolen.

Veldhoven: Snelheidscontrole
Donderdag is tussen 10.45 en 13.00 uur op de Locht in Veldhoven een snelheidscontrole gehouden. De politie controleerde 990 voertuigen en daarvan reden er 47 te hard. De snelste reed 110 km/u waar 80 km/u is toegestaan.

Asten : Snelheidscontroles
Donderdagmorgen is in Asten tussen 7.45 en 9.30 uur op Voordeldonk een snelheidscontrole gehouden. De politie controleerde 141 voertuigen en daarvan reden er 28 te hard. De hoogste snelheid bedroeg 78 km/u in plaats van de toegestane 50 km/u.

Deurne : Snelheidscontrole
Op de Vlierdenseweg in Deurne is donderdagmiddag tussen 11.45 en 14.30 uur een snelheidscontrole gehouden. De politie controleerde 1259 voertuigen waarvan er 150 sneller reden dan de toegestane 50 km/u. De snelste reed 84 km/u.

Best: Olievat in sloot gedumpt
Donderdagmiddag is door gemeentepersoneel van Best in een sloot aan de Broekstraat in Best een olievat met vermoedelijk afgewerkte olie aangetroffen. Het vat lekte olie in de sloot. De sloot is door een gespecialiseerd bedrijf schoon gemaakt. De politie stelt een onderzoek in naar de illegale dumping.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie