Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Expositie `Verarming of verrijking' in raadhuis Hilversum

Datum nieuwsfeit: 23-02-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Expositie `Verarming of verrijking' in raadhuis


`Verarming of verrijking', zo heet de tentoonstelling van schilderijen van Renas Arif (29) in het Hilversumse raadhuis.

Renas Arif is geboren in het noorden van Irak. Hij vluchtte voor de verschrikkingen van de Koerdenvervolgingen. Alleen door het land te verlaten kon hij zich artistiek ontplooien. Hij woont sinds 1995 in Hilversum en studeert aan de Rietveld Academie in Amsterdam.

Arif zoekt zijn artistieke weg in het grensgebied tussen twee culturen: de Perzisch-Mediterrane en de West-Europese. De onderwerpen zijn veelal mede geïnspireerd door de omgeving waarin hij opgroeide: een agrarische Koerdische gemeenschap, waarin het vertellen van verhalen nog bij het dagelijks leven hoorde. Geesten (Djinns) vinden een plaats op sommige doeken, vee op andere.

`Verarming of verrijking' is georganiseerd door het Platform voor Verdraagzaamheid en tegen Racisme Hilversum. Deze titel is gekozen omdat sommigen menen dat de aanwezigheid van vluchtelingen een verarming is, terwijl anderen dat juist een verrijking vinden. Op vrijdag 23 februari om 16.00 uur licht de docente van Renas Arif, mevrouw A. Walfoort, in de Burgerzaal van het raadhuis de schilderijen toe. Zij is van mening dat er juist een verrijking van de Nederlandse cultuur ontstaat dankzij de aanwezigheid van niet-Nederlanders.

De expositie in het raadhuis is te bezichtigen van 23 februari tot en met 16 maart, op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur. De toegang is gratis.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie