Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Stier neemt de benen op veemarkt terrein te Utrecht

Datum nieuwsfeit: 23-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 23-02-2001

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad, 09.15 uur
Stroomuitval

UTRECHT Donderdagnacht kwamen er vanaf drie uur telefoontjes bij de politie binnen met de melding dat de stroom was uitgevallen. De telefoontjes kwamen voornamelijk uit de Wijk Overvecht zuid en een gedeelte van Overvecht noord.

De REMU werd in kennis gesteld en constateerde dat bij een vijftal elektriciteithuisjes was ingebroken. Een tot nu toe onbekende had in de huisjes verschillende onderdelen verwijderd waardoor grote delen van Overvecht zonder stroom kwamen te zitten.

Onder de gedupeerden bevond zich ook het ziekenhuis Overvecht. Hier werd gelijk overgeschakeld op de noodstroom. Er deden zich geen persoonlijk ongelukken voor.

Stier neemt de benen

UTRECHT Vanaf het veemarkt terrein aan de Sartreweg ontsnapte donderdagmorgen een stier. Het beest was niet voornemens terug te keren naar de veemarkt vandaar dat de hulp van de politie werd ingeschakeld.

De politie zette de achtervolging in. Na een drijfjacht van drie kwartier door onder andere de Voorveldsepolder en de Biltse Rading kon de stier op de Voorveldselaan worden ingesloten.

Het heeft de baas van de stier nog een half uur gekost om het beest door middel van een lokkoe in zijn veewagen te krijgen.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de Beneluxlaan werd donderdagmiddag een 45-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden voor winkeldiefstal.

Omstreeks kwart over vier zag een beveiligingsmedewerker de man de winkel binnenkomen. Na enige tijd rond gelopen te hebben, maakte de man aanstalten de zaak te verlaten. Het viel de beveiligingsmedewerker op dat de verdachte ineens wel heel vreemd gekleed was. In de broekspijpen van de man waren grote uitstulpingen te zien.

Buiten de winkel werd hij aangehouden. De uitstulpingen bleken een paar gestolen schoenen te zijn. De politie heeft hem voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Inbreker gewond

UTRECHT Op 23 februari is rond 05.00 uur een 35-jarige vermoedelijke inbreker uit Utrecht bij een bedrijfsterrein aan de Atoomweg aangehouden door een bewaker. De verdachte raakte tijdens de vechtpartij met een bewaker gewond. De toegesnelde politie trof de verdachte bewusteloos op zijn rug aan. Vervolgens is de man naar het UMC gebracht waar hij weer enigszins bij kennis kwam.

De 39-jarige bewaker gaf aan de verdachte te hebben betrapt bij een geparkeerde bestelauto op het terrein. Deze verdachte zou bij het zien van de bewaker er te voet vandoor zijn gegaan. Voor het hek kreeg de bewaker de man te pakken en belde de politie. Tijdens het gesprek begon de verdachte verzet te plegen en vluchtte een trap op. De bewaker gaf aan de man te hebben vastgehouden. Hierop zou de man van de trap gevallen zijn en met zijn rug op de grond terecht zijn gekomen. Na een korte worsteling begon de man zijn bewustzijn te verliezen.

De politie zal de toedracht en de oorzaak van de verwondingen van de verdachte nader onderzoeken. Inmiddels is aangifte gedaan van inbraak in de bestelbus die op het terrein stond geparkeerd.

Betrapt op heterdaad
UTRECHT Tijdens een surveillance zag de politie gisteravond rond 19.00 uur een 18-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats een auto stelen op het Moreelsepark. De verdachte werd daarop aangehouden en in verzekering gesteld. De auto is bij het bureau gestald voor nader onderzoek.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie