Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen

Datum nieuwsfeit: 23-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 23-02-2001

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen, 10.05 uur
Verdacht figuur

LOENEN AAN DE VECHT Op donderdagavond 22 februari kreeg de politie de melding dat er een verdacht figuur op t Rond zou rondlopen.

Omstreeks 23.20 uur zag een bewoner van t Rond een zeer verdacht figuur lopen. Het figuur had erg veel belangstelling voor de inhoud van geparkeerd staande autos. Hij ging er namelijk tegen aan staan en keek met zijn neus tegen de portierraampjes kennelijk of er iets van zijn gading in lag. Tevens zag de getuige dat het verdachte figuur meerdere malen met zijn neus tegen het raam bij woningen naar binnenkeek.

De politie heeft een onderzoek in de omgeving ingesteld op basis van het volgende signalement: Zwart/bruin haar, spitse neus/bek, ongeveer 70 cm groot, loopt op vier poten en heeft een lange staart. De verdachte werd niet meer aangetroffen.

Te hard over de A2

MAARSSEN Op donderdag 22 februari is een automobilist die veel te hard over de A2 reed, aangehouden.

Omstreeks 11.30 uur zag een politieman, die in een onopvallend videovoertuig van de politie reed, een automobilist met hoge snelheid over de A2 bij Maarssen rijden. De politieman ging achter de automobilist aan en constateerde dat hij met een snelheid van 157 km/u. over de A2 reed, terwijl daar een maximumsnelheid van 100 km/u. geldt.

De automobilist, 30 jaar oud en afkomstig uit Hoensbroek, werd bij een benzinestation aan de A2 aan de kant gezet. De man kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs werd ingevorderd. De man heeft op politiebureau IJsselstein op zijn vervangende vervoer gewacht. Degene die hem op kwam halen, moest uit zuid Limburg komen.

Afslag gemist

HAREMELEN Op donderdag 22 februari schatte een automobiliste een afslag van de A12 verkeerd in en belandde in de berm.

Omstreeks 19.30 uur reed een 75-jarige automobiliste uit Hilversum over de A12. Zij wilde de afslag naar het Shell-benzinestation nemen. Kennelijk doordat zij de afslag verkeerd inschatte, raakte zij met de auto in de berm en vervolgens in een ondiepe sloot.

De vrouw liep geen letsel op en haar auto raakte slechts licht beschadigd. Nadat de auto door een takelbedrijf uit de sloot was getakeld, kon de vrouw haar weg met haar eigen auto weer vervolgen.

Rijbewijs kwijt

WILNIS Op vrijdag 23 februari moest een automobilist na een zware snelheidsovertreding zijn rijbewijs inleveren.

Omstreeks 05.45 uur zagen politiemensen een automobilist vanaf de Mijdrechtse Dwarsweg de Provincialeweg N201 oprijden. De man reed in de richting van Woerdense Verlaat. De politiemensen constateerden dat de man op het weggedeelte waar hij 60 km/u. mocht rijden, ruim 100 km/u. reed. Op het weggedeelte waar de man 80 km/u. mocht rijden, reed hij met een (gecorrigeerde) snelheid van 137 km/u.

Op de Lange Meentweg werd de man, 26 jaar oud en afkomstig uit Mijdrecht, aan de kant van de weg gezet. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij verklaarde niet op zijn snelheid te hebben gelet en dacht zeker niet harder te hebben gereden dan 110 km/u.

Verkeerscontrole
AMSTELHOEK / MIJDRECHT De politie heeft op donderdag 22 februari een verkeerscontrole gehouden.

Deze vond plaats tussen 14.30 uur en 16.30 uur op de Provincialeweg N201 in Amstelhoek en op de Dr. J. van der Haarlaan in Mijdrecht. Bij de controle werd zowel aandacht besteed aan het autoverkeer als ook aan het bromfietsverkeer.

Vijf bromfietsers werden bekeurd omdat hun bromfiets was opgevoerd en één bromfietser voor het niet hebben van een bromfietscertificaat. Acht automobilisten werden bekeurd voor te hard rijden, twee voor het niet dragen van de autogordel en één bestuurder voor het niet voeren van een kentekenplaat op zijn aanhangwagen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie