Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Flevoland: gehele regio

Datum nieuwsfeit: 23-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Flevoland: Gehele regio 23-02-2001 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Gordelcontrole
LELYSTAD De politie heeft donderdagochtend op de Houtribdreef een korte controle uitgevoerd naar het dragen van de autogordel. In totaal werden er 20 bekeuringen uitgeschreven. Opvallend was dat menig bestuurder de gordel al rijdend omdeed op het moment dat ze de politie in het zicht kregen. Ook deze mensen zijn bekeurd.

Controle Easy Riders
ALMERE/EMMELOORD De politie heeft donderdag op diverse plaatsen in Almere en Emmeloord een Easy Riders controle uitgevoerd. In totaal werden 40 bromfietser gecontroleerd. Daarbij zijn 33 bekeuringen uitgeschreven. De meeste bekeuringen betroffen het rijden zonder helm en het overschrijden van de constructiesnelheid.

Aanhouding drugsdealer
LELYSTAD Een 28-jarige Lelystedeling is donderdagmiddag op de Zuiderpoort aangehouden op verdenking van handel in drugs. Hij was opgevallen door zijn rijgedrag. Bij controle bleek hij 17 zakjes weed bij zich te hebben (totaal 47 gram). Bij huiszoeking trof de politie nog eens 3 zakjes weed (6 gram), 302 pillen (vermoedelijk XTC) en een gasdrukwapen aan. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

Aanhouding na vechtpartij
LELYSTAD De politie heeft donderdagnacht een 21-jarige Lelystedeling aangehouden op verdenking van bedreiging. De man had ruzie gekregen en trok een koksmes. Een 29-jarige stadsgenoot liep bij de schermutseling een kleine snijwond aan de hand op. De 21-jarige is vervolgens aangehouden en geboeid overgebracht naar het politiebureau. Hij is voor nader verhoor in verzekering gesteld.

Aanrijding met letsel
ALMERE Op de Randstad heeft zich donderdagmiddag een aanrijding voorgedaan. Een 21-jarige automobilist uit Almere wilde vanaf een parkeerterrein linksaf de Randstad opdraaien. Omdat hij door geparkeerde autos geen goed zicht had, reed hij iets verder de openbare weg op. Een 39-jarige bromfietsster uit Almere had de auto niet aan zien komen. Een aanrijding was onvermijdelijk. De vrouw is met onbekend letsel overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

Aanrijding na alcoholgebruik
ALMERE Een 51-jarige automobilist uit Lelystad is donderdagavond op de Oosterdreef aangehouden wegens rijden onder invloed, nadat hij een aanrijding had veroorzaakt. Hij reed over de Oosterdreef en verleende geen voorrang aan een 19-jarige automobilist uit Almere. Beide voertuigen moesten worden afgesleept. De 51-jarige bleek gedronken te hebben. Op het politiebureau blies hij 825 ug/l (1,9 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 10 uur opgelegd. Daarnaast is tegen hem proces-verbaal opgemaakt wegens onverzekerd rijden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie