Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nationale milieuprijzen 2001 ook door jeugdjury aangewezen

Datum nieuwsfeit: 23-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Dit is een gezamenlijk persbericht van de ministeries van VROM en Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen

Nationale milieuprijzen 2001 ook door jeugd aangewezen

De winnaars van de milieuprijzen van de rijksoverheid voor 2001 zullen niet alleen door een vakjury, maar ook door een uitgebreide jeugdjury worden aangewezen. Er zijn prijzen voor vier categorieën: de industrie, dienstverlenende organisaties, het hoger onderwijs en kennisinstituten. De prijzen zijn voor de beste uitvinding of aanpak voor een milieuprobleem. De nieuwe prijzen voor innovatie en duurzaamheid Het Ei van Columbus 2001 nemen de plaats in van de Milieuprijzen voor de industrie die sinds 1985 is uitgereikt.

Tot 15 maart kunnen geïnteresseerden zich aanmelden voor deelname. De winnaars ontvangen op 21 juni aanstaande de milieuprijzen uit handen van de ministers Pronk (VROM) en Hermans (OCenW).

Met het uitloven van deze tweejaarlijkse prijzen van andere dertig duizend gulden per categorie willen de bewindslieden de industrie, dienstverlenende organisaties, het hoger onderwijs en kennisinstituten stimuleren zich in te spannen voor producten en projecten die 'innovatief' èn 'duurzaam' zijn.

Vak- en jeugdjury
De inzendingen worden beoordeeld door een onafhankelijke vakjury van deskundigen uit overheid, bedrijfsleven, wetenschap en natuur en milieu-organisaties. Voorzitter is prof.dr.ir. J.L.A. Jansen (Programma Duurzame Technologische Ontwikkeling, TU Delft). Behalve de vakjury kent deze prijs een jeugdjury. De jeugdjury bestaat uit de leerlingen van groep 8 (leeftijd omtrent 12 jaar) van circa 10 basisscholen verspreid over heel Nederland. Deze groep van circa 300 leerlingen komt in actie nadat de vakjury in iedere categorie de genomineerden heeft geselecteerd en op 21 mei 2001 bekend heeft gemaakt. De jeugdjury gaat op bezoek bij alle genomineerden om zich te laten overtuigen van de mate van innovatie en duurzaamheid van het product/project. Vervolgens kiest de jeugdjury tijdens een stembijeenkomst haar eigen winnaar. Los daarvan wijst de vakjury in elke categorie de winnaars aan.

Tijdstippen
Deelnemers kunnen zich tot 15 maart aanmelden. Zij ontvangen vervolgens de wedstrijdformulieren waarmee de beschrijving van en toelichting op de inzendingen gegeven kan worden. De inzendingen moeten uiterlijk op 15 april binnen zijn. Genomineerden worden op 21 mei bekend gemaakt, en de prijsuitreiking door de betrokken bewindslieden vindt plaats op 21 juni 2001.

Inschrijving en informatie voor deelnemers
Meer informatie en deelnameformulieren zijn verkrijgbaar bij de Wedstrijdleiding van het Ei van Columbus 2001:
Joyce Bokhoven / Annet van Schreven
Postbus 221
4140 AE Leerdam
telefoon 0345 641927
telefax 0345 641924
email win@ei-van-columbus.nl
of via de website www.ei-van-columbus.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie