Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ontevreden AOb roept onderwijs op tot staking in maart

Datum nieuwsfeit: 23-02-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
FNV

Onderwijs staakt in maart
FNV Voorlichting - (publieksinfo@fnv.nl)

De Algemene Onderwijsbond (AOb) roept alle sectoren van het onderwijs op over enkele weken het werk neer te leggen. De bond eist snel meer geld voor schone en veilige schoolgebouwen en moderne leermiddelen.

De FNV-onderwijsbond AOb vraagt zijn leden op 12, 13 of 14 maart tijdens de middag het werk neer te leggen. Daarmee wil de bond de eis kracht bijzetten dat er snel meer geld naar onderwijs moet.

Binnenkort praat het kabinet over bijstelling van de begroting in de zogenaamde voorjaarsnota. Het steekt de bond dat er nog geen uitzicht is op extra geld voor het onderwijs.

Volgens de AOb zijn forse investeringen nodig. Al dit jaar moet tenminste 1 miljard gulden op tafel komen. In de jaren daarna zijn opnieuw vele miljarden nodig.

Daarmee kunnen scholen worden opgeknapt, schoongehouden en beveiligd. Ook is geld nodig voor eigentijdse leermiddelen, hogere salarissen en betere werkomstandigheden.

Meer informatie in het www.fnv.nl/01actualiteit/nieuws/nieuwsberichten/aob/?f=2&c=3&i=nd (AOb-nieuwshoekje) op deze site en bij de www.aob.nl (AOb) zelf.

23 februari 2001-02-23

Het laatste nieuws van de FNV vindt u elke dag op www.fnv.nl/nieuws. Meer weten over de Tijd campagne van de FNV?
Check: www.fnv.nl/tijd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie