Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

SAVEETRA steunt preventiemaatregels Ministerie van Landbouw

Datum nieuwsfeit: 23-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Zoetermeer, 22 februari 2001

Aan de redactie

SAVEETRA steunt preventieve maatregelen van ministerie van Landbouw

De Samenwerkende Veetransportbedrijven (SAVEETRA) steunen de uitgebreide preventieve maatregelen die het ministerie van Landbouw heeft uitgevaardigd ter voorkoming van mond- en klauwzeer. De veevervoerders doen er alles aan hun aandeel te leveren in het voorkomen van de verspreiding van deze ziekte.

Door de aangekondigde tijdelijke sluiting van veemarkten en andere verzamelplaatsen per 22 februari wordt een steeds groter deel van de SAVEETRA-achterban getroffen. Aanvankelijk leken alleen de Engeland-vervoerders de dupe te zijn, maar nu valt ook een groot deel van het binnenlandse transport weg. De terugval in transport komt bovenop de afgenomen transportvraag als gevolg van de BSE-crisis. De schade loopt in de miljoenen.

SAVEETRA is een deelmarkt van Transport en Logistiek Nederland en telt ruim 250 leden. Deskundigen van Transport en Logistiek Nederland hebben continu overleg met het ministerie van Landbouw en staan de leden in het land met raad en daad bij. De dreiging van mond- en klauwzeer leidde de afgelopen twee dagen tot tientallen telefoontjes van leden naar het hoofdkantoor en de regiokantoren.

Volgens SAVEETRA is er nog geen reden tot paniek. Er is nog geen mond- en klauwzeer in Nederland geconstateerd, maar dit moet wel zo blijven.

Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot de afdeling PRV van Transport en Logistiek Nederland, Clarisse Buma (woordvoerder), 079-3636115, 06-51806340.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie