Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Railpro gaat alliantie aan voor modern bovenleidingsysteem

Datum nieuwsfeit: 23-02-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht van 23 februari 2001

Railpro gaat alliantie aan voor modulaire bovenleidingsystemen van de toekomst. Railpro, leverancier van railinfragebondenmaterialen, heeft een internationale samenwerkingsovereenkomst afgeslotenmet Kummler+Matter (Zwitserland) en Lamifil (België). Tevens is er overeenstemming bereikt met VD Leegte Metaal voor de productie van gelaste bovenleidingarmen. De samenwerking zal zich richten op de bovenleidingsmarkt en biedt de mogelijkheid om voor de Nederlandse markt een op maat gesneden bovenleidingsysteem te leveren.

Door onder meer de ombouw van 1500 V naar 25 Kv en de aanleg van de HSL en Betuwelijn (toepassing van enkel 25 Kv) is er behoefte aan diverse bovenleidingsystemen. Er ontstaat een vraag naar maatwerksystemen met diverse specificaties. Om te kunnen voldoen aan deze vraag naar maatwerksystemen heeft Railpro het samenwerkingverband geïnitieerd met Kummler+Matter en Lamifil.

Elke partner brengt haar eigen expertise in.
Railpro, die met haar one stop shopping-formule de railinframarkt bedient, zal als systeemleverancier van bovenleidingsystemen de markt actief bewerken. Kummler+Matter met haar ruime internationale en Nederlandse marktervaring zal de engineering, gebaseerd op haar modulaire systeem "Arcas", verzorgen. VD Leegte Metaal zal de gelaste bovenleidingarm met toebehoren produceren. Lamifil is momenteel al te omschrijven als dé leverancier van rij- en hangdraad. Dit wordt door deze samenwerking nog eens onderstreept.

De samenwerking Kummler+Matter en Railpro omvat meer. Railpro wil zich positioneren als component- en systeemleverancier op zowel de conventionele markt, de 25 Kv markt als de lightrail markt. Kummler+Matter heeft hier ruime ervaring.
Al met al een alliantie die een kompleet aanbod voor de gehele railinfrastructuur, voor de conventionele en de lightrail markt, mogelijk maakt.

-einde bericht-

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie