Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Noord: snelheidscontrole

Datum nieuwsfeit: 23-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 23-02-2001 Mediaberichten 23 februari (12.00 uur)

Baarlo aangekondigde controle: maar 38 overtreders

BAARLO In het kader van het project Samen minder is donderdagmiddag een snelheidscontrole gehouden die ter plaatse werd aangekondigd. Met de lichtkrant van samenwerkingspartner Rijkswaterstaat, werd aan het begin van de Napoleonsbaan de weggebruikers duidelijk gemaakt dat in Baarlo een snelheidscontrole was. Van de 891 gecontroleerde autos reden er nu maar 38 te hard. De hoogste snelheid daarbij was tot nog 89 km/u.

Bij een zelfde controle zonder vooraankondiging in begin februari reden er nog 201 automobilisten te hard. De drastische afname van het aantal overtreders is voor de politie reden te blijven zoeken naar allerlei manieren (buiten de snelheidscontroles) om de snelheid op de projectwegen terug te dringen. Want het gaat nadrukkelijk om het verbeteren van de verkeersveiligheid en niet om het aantal bekeuringen.

Weert inbrekers aangehouden

WEERT In een vakantiebungalow heeft de politie in de nacht van donderdag op vrijdag twee mannen van 28 en 22 jaar uit Haarlem aangetroffen die verdacht worden van een inbraak in een garagebedrijf eerder die nacht. In het bedrijf aan de Roermondseweg werd ingebroken en met behulp van een slijpmachine de kluis opengemaakt. Daaruit is zeker voor enkele honderden guldens contant geld en vermoedelijk een aantal papieren uit gestolen. De gewaarschuwde bedrijfleider herinnerde zich twee mannen die `s middags in de zaak waren geweest en zich opvallen gedroegen. Hij noteerde daarom de gegevens van de auto van het tweetal. Een 1e zoektocht van de politie leverde niets op. Tot er rond 03.00 uur gebeld werd door de beveiligingsdienst van een bungalowpark dat er 2 mannen rondliepen die zich opvallend gedroegen. De mannen reden in dezelfde auto als eerder bij het garagebedrijf was gezien. Het tweetal bleek te overnachten op het bungalowpark en kon daar door de politie worden ingerekend. In de auto vond de politie inbrekerswerktuig en in de bungalow verschillende goederen die waarschijnlijk van diefstal afkomstig zijn. Beide mannen zijn ingesloten terwijl de politie verder gaat met het onderzoek.

Venlo bromfietscontroles 27 bekeuringen

VENLO Bij verschillende bromfietscontroles zijn donderdag in totaal 27 jonge weggebruikers bekeurd. Voor zaken als rijden door rood licht; teveel vermogen, rijden zonder helm; rijden in het voetgangersgebied et cetera. Er zijn 61 brom- en snorfietsers gecontroleerd. Bijna de helft van hen pleegde een overtreding.

Bij een rood licht controle op Weselseweg en Schoolweg zijn donderdag 7 automobilisten bekeurd die door het roden licht reden.

Beesel zware mishandeling op voetbalveld

BEESEL Een 31-jarige man uit Swalmen is tijdens een voetbalwedstrijd tussen Bieslo 4 en Kessel 4 ernstig mishandeld. Nadat het slachtoffer afgelopen zaterdag een doelpunt scoorde in de wedstrijd die werd gespeeld op sportpark De Solberg, werd hij vastgepakt en opgetild door de keeper van de tegenpartij en daarna op de grond gegooid. Daarbij brak de man zijn sleutelbeen. De keeper kreeg een rode kaart en de gewonde speler is naar het ziekenhuis gebracht. Donderdag deed het slachtoffer aangifte van de mishandeling en inmiddels is de politie een onderzoek gestart.

Venray snelheidscontroles

VENRAY Met behulp van de lasergun zijn donderdag op verschillende plaatsen 6 automobilisten door de politie bekeurd. Op de Beekweg reden 3 mensen te hard (hoogste snelheid 121 km/u waar 80 km/u is toegestaan) en ook op de Oostsingel waren er 3 overtreders. Daar was de hoogste snelheid 66 km/u waar 50 km/u mag worden gereden.

Well snelheidscontrole

WELL Bij een snelheidscontrole op de Wezerweg zijn donderdag 45 automobilisten bekeurd. Van de 232 voorbijgangers was de hoogste snelheid 90 km/u waar 50 km/u is toegestaan.

Reuver verkeersgewonde

REUVER Rond middernacht (in de nacht van donderdag op vrijdag) is een 23-jarige automobilist uit Beesel met zijn auto op de Streekweg in de sloot gereden. Wat er is voorgevallen is onbekend. De man herinnert zich alleen dat hij na het ongeval uit het wrak van zijn auto is gekropen en een passerende auto heeft aangehouden. De bestuurder daarvan bracht de gewonde en met modder besmeurde man naar zijn ouderlijke woning. Zijn ouders brachten hem vervolgens naar het ziekenhuis waar hij aan enkele snijwonden is behandeld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie