Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: alcoholcontroles

Datum nieuwsfeit: 23-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 23-02-2001 Persberichten district Maastricht (H.P.13.10) Vrijdag, 23 februari 2001.

Valkenburg, alcoholcontroles:
Tussen donderdagavond 18.00 uur en vrijdagmorgen 02.30 uur hebben in de gemeente Valkenburg op meerdere plaatsen alcoholcontroles plaatsgevonden. Vier bestuurders bleken onder invloed in hun auto gereden te hebben.
Traditioneel houdt de politie op de avond en nacht van het Auw Wieverbal in Valkenburg alcoholcontroles. De plaatsen waar dit jaar de controles plaats hebben gevonden waren de Emmaberg, de Burgemeester Henssingel, de Cauberg, Strabeek en als laatste op de Nieuweweg. In het totaal werden 828 bestuurders aan een alcoholblaastest onderworpen. Vijf bestuurders werden meegenomen naar het politiebureau omdat hun blaastest aangaf dat er alcohol in het spel was. Na het ondergaan van de ademanalyse kon een van de vijf bestuurders zonder proces-verbaal huiswaarts, omdat het ademanalyse-apparaat geen geldige uitslag aangaf. Tegen de andere vier bestuurders werd proces-verbaal opgemaakt. Hun alcoholpromillages varieerden tussen 0.8 en 1.2 promille. Zij konden allen na verhoor huiswaarts. Hun autos moesten echter blijven staan omdat de bestuurders allen een rijverbod voor enkele uren opgelegd hadden gekregen.

Een 53 jarige automobilist uit Wijlre werd buiten de alcoholcontrole om geverbaliseerd omdat hij in zijn auto had gereden en alcohol hadden gedronken. Hij werd kort voor 04.00 uur in de Grote Straat in Valkenburg gecontroleerd. Bij het eerste contact met deze automobilist roken de politieagenten dat hij gedronken had. Zijn ademanalyse aan het politiebureau gaf een promillage aan van 1.3 promille. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Maastricht, aanrijding onder invloed:
Tegen een 19 jarige automobilist uit Maastricht werd proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed. De Maastrichtenaar reed met zijn auto vrijdagmorgen omstreeks 06.30 uur tegen een op de Wilhelminasingel in Maastricht staande lichtmast aan. Toen de politie ter plaatse kwam werd van de bestuurder een alcoholblaastest genomen. Omdat deze positief uitviel werd de automobilist mee genomen naar het politiebureau alwaar hij een ademanalyse moest ondergaan. De uitslag gaf een alcoholpromillage aan van 0.9 promille. Tegen de inwoner van Maastricht is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod van 3 uur in zijn bezit. Medewerkers van de Nutsbedrijven moesten ter plaatse komen om de deerlijk beschadigde lichtmast te hertstellen.

Maastricht, fl. 500,- boete voor winkeldief:
Een 29 jarige inwoner van Maastricht is donderdagmiddag 22 februari 2001 door de politie bekeurd wegens het plegen van een winkeldiefstal waarbij hij op heterdaad werd betrapt.
Personeel van een winkel gevestigd aan het Stationsplein te Maastricht zag omstreeks 15.20 uur een man een aantal prentkaarten uit een rek wegnemen en deze in zijn kleding stoppen. Na nog even in de winkel rondgekeken te hebben verliet hij zonder iets te betalen de zaak. Aan de uitgang werd hij door het personeel ter verantwoording geroepen. De gewaarschuwde politie nam de inwoner van Maastricht mee naar het politiebureau waar tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt. Hij bleek 19 kaarten met een totaal bedrag van bijna fl. 100,- weggenomen te hebben. Hij kreeg van de politie een schikkingsvoorstel aangeboden van fl. 500,- waarmee hij door betaling daarvan een verdere strafvervolging kan voorkomen. Betaalt de winkeldief het voorstel niet dan moet hij zich in het kader van snelrecht op korte termijn bij justitie verantwoorden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie