Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gs verlenen opdracht voor gebiedsvisie Zuid-Twente

Datum nieuwsfeit: 23-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Overijssel
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Overijssel

Gs verlenen opdracht voor opstellen gebiedsvisie Zuid-Twente

In de gebiedsgerichte aanpak Zuid-Twente wordt een start gemaakt om te komen tot een integrale gebiedsvisie.

Door het opstellen van de gebiedsvisie wordt
ingespeeld op de wens van Gedeputeerde Staten van Overijssel om de samenhang te versterken tussen milieu, water, natuur en landschap, economie en voorzieningen.

Ook worden vergelijkbare en samenhangende manieren van werken zoals regionale ontwikkeling,
plattelandsbeleid en reconstructie binnen één werkproces ondergebracht.

Gedeputeerde Staten van Overijssel verlenen de opdracht voor het opstellen van de gebiedsvisie aan adviesbureau Twijnstra Gudde. In verband met de komst van de
reconstructiewet doet deze gebiedsvisie tevens dienst als reconstructieplan Zuid-Twente. Eerste stap is het opstellen van een plan van aanpak dat begin april klaar moet zijn.

De gebiedsgerichte aanpak Zuid-Twente kenmerkt zich door de samenwerking tussen gebiedspartijen (overheden en doelgroepen) en omvat het grondgebied van de gemeenten Enschede, Hengelo, Borne, Almelo, Wierden, Hof van Twente en Haaksbergen.

Zuid-Twente is één van de lopende gebiedsgerichte projecten waarin nu een start gemaakt wordt om te komen tot de bovengenoemde verbreding van het
gebiedsgerichte werken. De gebiedsvisie richt zich niet op de binnenstedelijke problemen van de drie grote steden. Met het
reconstructieplan Hart van Twente is voor een deel van Zuid-Twente al een aanzet gegeven voor een integrale gebiedsvisie.

Bron: team Communicatie,


© 23-02-2001 Provincie Overijssel

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie