Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

10.000 NS'ers voorzien van hp jornada handheld pc's

Datum nieuwsfeit: 23-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


PRNL00000005

10.000 NS conducteurs en machinisten voorzien van HP Jornada handheld PC's

Amstelveen, 23 februari 2001 - NS Reizigers (NSR) voorziet al haar conducteurs en machinisten van de HP Jornada handheld kleuren-PC voor mobiel werken. Met een omvang van 10.000 apparaten is dit wereldwijd de grootste Palmtop CE-overeenkomst die ooit is afgesloten. Conducteurs, machinisten en perronpersoneel kunnen met de HP Jornada, bij de
NSR 'Railpocket' genoemd, de treinreizigers voorzien van actuele (reis)informatie. NSR loopt hiermee voor op andere maatschappijen, zoals de Duitse en Franse spoorwegen.

NS Reizigers zocht voor een nieuwe Railpocket naar een snelle handheld computer met toetsenbord en vele toepassingsmogelijkheden. De Jornada van HP voldoet aan alle eisen. In de samenwerking met leverancier Issue kwam HP er het beste uit op het gebied van prijs, serviceverlening, betrouwbaarheid en contractvoorwaarden. Bovendien kon HP de 10.000 Railpockets op zeer korte termijn leveren.

Voor NSR is in de Jornada een speciale bodemplaat ter versteviging ingebouwd. Machinisten, conducteurs en perronopzichters gebruiken de handheld zeer intensief. Bijkomend voordeel voor NS is dat er extra ruimte is gecreëerd voor hardware om zogenoemde Railmail mogelijk te maken. Dat is e-mail van en naar de Railpocket om zo de laatste informatie voor de reizigers altijd bij de hand te hebben.

HP Jornada
De HP Jornada is een handheld kleuren-PC met Windows CE PC Professional Edition als besturingssysteem. Het apparaat past in elke jaszak of tas doordat het slechts 0,5 kilo weegt en een omvang heeft van 18,8 x 9,4 x 3,3 cm. De HP Jornada biedt naadloze integratie en synchronisatie met andere PC's. Een 'quick path' zorgt voor grote flexibiliteit bij het vastleggen, opslaan en bekijken van informatie. De HP Viewer toont op één scherm een overzicht met een kalender en informatie over contacten en taken. De gebruiker heeft onderweg probleemloos toegang tot e-mail en internet met een intern 56 Kbps v.
90-modem, gebruikersvriendelijke HP-software voor het opzetten van inbelverbindingen en veel nuttige applicaties van andere leveranciers.

Informatie over Hewlett-Packard is te vinden op www.hp.nl.

Hewlett-Packard is toonaangevend leverancier van oplossingen en diensten voor computing en imaging. HP maakt technologieën toegankelijk voor individuen en organisaties. Hiervoor ontwikkelt HP gebruikersvriendelijke apparaten, nuttige
e-services en een 'always-on' internetinfrastructuur.

HP heeft 88.500 werknemers in dienst en behaalde in 2000 een omzet van circa 48,8 miljard dollar. In Nederland heeft HP vijf vestigingen waar zo'n 3000 mensen werken. De omzet van Hewlett-Packard Nederland bedroeg in 2000 ruim 2,2 miljard gulden.

Contactpersoon voor de redactie:
(

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie