Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CNV wil herstelplan voor gezonde collectieve sector

Datum nieuwsfeit: 23-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

CNV

CNV wil nationaal herstelplan voor gezonde collectieve sector

Het CNV vindt het gat tussen de collectieve sector en de marktsector, een van de uitkomsten van de commissie Van Rijn, ronduit onthutsend en verbijsterend. Het CNV schrijft dit op het conto van twintig jaar falend overheidsbeleid. Door de nimmer aflatende bezuinigingsdrift, is er sprake van een zeer verschraalde collectieve sector. Maar de kaalslag in de collectieve sector vraagt om meer dan symptoombestrijding. Daarom pleit het CNV, ook al heeft de vakcentrale waardering voor het werk van de commissie Van Rijn, voor een nationaal herstelplan. Een plan dat verder gaat dan een concentratie op de arbeidsvoorwaarden van de werknemers in de collectieve sector (overheid, onderwijs, zorg en welzijn en veiligheid).

Ten eerste moet de kwaliteit van de dienstverlening in de collectieve sector fors omhoog. De collectieve sector moet diensten kunnen leveren, die de mensen daarvan verwachten. Dit houdt in dat de kwaliteit van het management in de sector omhoog moet, dat er ruimte moet zijn voor innovatieve ontwikkelingen, dat het imago verbeterd moet worden en dat de werkprocessen gestroomlijnd moeten worden.

Binnen de collectieve sector is sprake van een algemeen probleem: de arbeidsmarktpositie. De sectoren binnen de collectieve sector kunnen wat betreft de arbeidsvoorwaarden niet op tegen het bedrijfsleven. De urgentie van het oplossen van deze problematiek neemt van dag tot dag toe.
Daarnaast kent elke sector zijn eigen problemen die de CNV-bonden in het CAO-overleg met de werkgevers moeten oplossen. Daarom pleit het CNV dan ook voor maatwerk in de collectieve sector.

Gezamenlijke inspanningen door middel van een nationaal herstelplan moeten ertoe leiden dat de gehele collectieve sector op korte termijn gezond wordt.


Meer informatie voor de sociaal-economische redactie:

CNV-woordvoerder Karin Jansen: 030 - 2913 707 of 06 - 53 400 399.

23 feb 01 16:17

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie