Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: verdachten aangehouden

Datum nieuwsfeit: 23-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Heerlen 23-02-2001 District Heerlen/Kerkrade
Heerlen

Persbericht

Heerlen; Verdachten van mishandeling automobilist aangehouden Afgelopen week zijn drie mannen in de leeftijd van 18, 19 en 22 jaar, woonachtig in Heerlen en Kerkrade aangehouden. De drie worden verdacht betrokken te zijn geweest bij de ernstige mishandeling van een 40-jarige inwoner uit Heerlen op zaterdag 17 februari jl. op de Kasteellaan in Heerlen.
Aanleiding tot de mishandeling was een bijna aanrijding tussen de auto van het slachtoffer en een Mercedes die hem van links naderde en geen voorrang verleende. Het slachtoffer liep een gebroken neus en diverse kneuzingen op. Hij werd daarbij geschopt en met een knuppel geslagen. De drie aangehouden verdachten zijn inmiddels voorgeleid aan de officier van justitie in Maastricht. Het is niet uitgesloten dat er nog meer aanhoudingen worden verricht. ( zie persbericht van 18 februari jl.)

Heerlen; Taxichauffeur beroofd
In de nacht van donderdag op vrijdag werd omstreeks 01.15 uur op de Kasteellaan in Hoensbroek een 60-jarige taxichauffeur door twee tot nu toe onbekende mannen beroofd van zijn beurs en een gsm-telefoon. De daders hadden de taxi besteld ter hoogte van het zwembad. Toen de chauffeur aankwam werd hij door het tweetal met een vuurwapen bedreigd en moest hij beurs met daarin een aanzienlijk geldbedrag en zijn gsm-telefoon afgeven. Na de overval vluchtte de overvallers te voet in de richting van De Dem.

Heerlen; Autodief op heterdaad betrapt
In de nacht van donderdag op vrijdag omstreeks 00.15 uur, werd op de Houwerstraat een 22-jarige inwoner uit Brunssum aangehouden. De man was samen met een tweede persoon bezig met het stelen van een auto. Een omwonende had de diefstal gezien en waarschuwde de politie. Op het moment dat agenten arriveerden, rende een van de twee mannen weg, terwijl de ander kans zag er met de auto vandoor te gaan. Op de Galerijstraat bracht de bestuurder de auto tot stilstand, waarna hij te voet verder vluchtte. Na een korte achtervolging kon de man worden aangehouden. Hij is ingesloten.

Brunssum; Ontploffing in auto
Donderdagavond omstreeks 20.00 uur vond er een ontploffing plaats in een auto die geparkeerd stond op de Koolweg in Brunssum. Door de explosie waren alle ruiten uit het voertuig gevlogen. Door de explosie raakte niemand gewond, er werden wel enkele andere geparkeerde voertuigen licht beschadigd. De politie die een onderzoek instelt, vermoedt een misdrijf. Zij zoekt getuigen.

Kerkrade; Veel bekeuringen bij voertuigcontrole Donderdag werd `s middags en `s avond op Hammolenweg een voertuigcontrole gehouden. In totaal werden 32 bromfietsen en 74 auto`s gecontroleerd, terwijl in 48 gevallen om uiteenlopende redenen proces-verbaal werd opgemaakt. Twee bromfietsen werden in verband met hun technische staat in beslag genomen.
In een auto werden een slagstok en een valmes aangetroffen, terwijl de bestuurder van een andere auto in het bezit bleek te zijn van 6 gram cocaïne en 4 gram heroïne. In één geval moest een automobilist een boete van 750 gulden betalen omdat hij teveel aan alcohol had genuttigd. Een van de weggebruikers bleek een boete van 245 gulden te hebben openstaan.

A.J.M. Boosten tel. 045 - 4003050

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie