Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen: autokraker gepakt

Datum nieuwsfeit: 23-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 23-02-2001
Persberichten Regiopolie Groningen (middageditie) Vrijdagmiddag 23 februari 2001

Dagelijkse berichten

Groningen: autokraker aangehouden
Een 53-jarige man uit Groningen is vrijdagmiddag op de Zaagmuldersweg aangehouden voor een inbraak in een auto. De man nam een radardetector uit de wagen en bood hem aan een passant aan. Getuigen belden de politie die de autokraker aanhielden en hem na verhoor met een proces-verbaal op vrije voeten stelde.

Groningen: portemonneedief gepakt door supermarktpersoneel Winkelpersoneel van een supermarkt hield vrijdagochtend een 39-jarige man uit Groningen aan die een portemonnee had weggenomen uit de tas van een klant. De verdachte was in gezelschap van een nog onbekende vrouw die bij een 74-jarige vrouw de portemonnee uit de tas die in de winkelwagen stond pakte. De bejaarde vrouw kreeg de diefstal door en riep om hulp waarop het personeel de 39-jarige man aanhield en overdroeg aan de politie. De man is ingesloten voor nader verhoor.

Groningen: winkelruit vernield
Twee mannen 20 jaar en afkomstig uit Zuidlaren en Spier werden vrijdagochtend vroeg aangehouden op verdenking van de vernieling van een winkelruit in de Herestraat. In het verhoor bekende de man uit Spier de ruit vernield te hebben en toonde zich bereid de schade van zon f 1200.- te vergoeden. Hij kreeg een dagvaarding mee.

Groningen: aangehouden voor heling van een fiets Een 24-jarige student is donderdagavond aangehouden omdat hij voor f 15.- een fiets had gekocht van een nog onbekende man. De student kreeg de fiets op de Vismarkt aangeboden en nam hem mee naar zijn woning aan de Westersingel. Een getuige had de koop gezien en waarschuwde de politie die de heler aanhield. De 24-jarige bekende de heling en kreeg een proces-verbaal mee.

Groningen: stapper krijgt trap
In de Oude Ebbingestraat kreeg een 20-jarige man uit Groningen na een avondje/nachtje stappen aan het eind van de donderdagnacht een trap van een nog onbekende man. De stapper fietste naar huis toen er een man zonder aanleiding hem een karatetrap gaf waardoor hij hoofdletsel kreeg. Om problemen te voorkomen fietste de man na het voorval door en meldde het incident vrijdagmiddag bij de politie.

Groningen: stankoverlast verraad hennepplantage Naar aanleiding van stankklachten betrad de politie vrijdagochtend een woning aan de Klaprooslaan en vond daar in een slaapkamer een hennepplantage. In totaal 155 planten werden afgevoerd samen met de gebruikelijke toebehoren zoals assimilatielampen, luchtafzuigers, filters, schakelklokken en ventilatoren. In de woning werd ook 1700 gram gedroogde toppen gevonden. Nader onderzoek naar de eigenaar van de plantage is ingesteld.

Nieuweschans: vrachtwagen verliest deel lading
Een 32-jarige Duitse vrachtwagenchauffeur verloor na een stuurcorrectie omdat hij tijdens het kaartlezen in de berm van de A7 was gekomen een deel van zijn lading. De balen met zaagsel belandden op de rijbaan. Rijkswaterstaat maakte de rijbaan weer schoon en zette een rijstrook af. De chauffeur kreeg een boete van f 250.- .

Oosteinde: twee gewonden bij frontale botsing
Op de kruising van de Toppingasweg met de Greedeweg in Oosteinde verleende een 44-jarige automobilist uit Oude Schip geen voorrang aan een 26-jarige automobilist uit Maassluis. Een frontale aanrijding was het gevolg waarbij beide auto geheel vernield raakten. Twee inzittenden van de man uit Maassluis raakten gewond en werden met nekletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Grijpskerk: controle autogordels
Op de Bouwhuisstraat in Grijpskerk heeft de politie vrijdagochtend een gordelcontrole gehouden. Van de 25 gecontroleerde autos waren er 5 bestuurders die een bon van f 90.- kregen.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie