Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wasserij Loekinette in Breda moet sluiten

Datum nieuwsfeit: 23-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

23-02-2001

Wasserij Loekinette moet sluiten
Chemisch wasserij Loekinette aan de Nieuwe Ginnekenstraat moet vandaag de deuren sluiten. Dit gebeurt in opdracht van het college van burgemeester en wethouders. Directe aanleiding voor de sluiting is de te hoge concentraties perchloorethyleen (PER) in de woningen boven de wasserij. De gemeten concentraties leveren geen acuut gevaar op voor de volksgezondheid. Maar omdat de situatie al langer dan zes maanden duurt, vindt het college het onaanvaardbaar de wasserij open te houden. Ook de GGD is van mening dat dit niet langer verantwoord is.

Volgens de landelijke norm bedraagt het maximaal toelaatbare percentage PER 250 microgram per kubieke meter. Metingen van de afgelopen weken geven aan dat de concentraties in de direct erboven gelegen bovenwoning 263 en 542 microgram per kubieke meter bedragen. De eigenaar van de wasserij had tijdens de periode van september 2000 tot januari 2001 de tijd gekregen om maatregelen te treffen. Pas wanneer de eigenaar aantoonbaar voldoende maatregelen heeft getroffen en door middel van metingen wordt aangetoond dat is voldaan aan de norm, wordt de wasserij weer geopend.

Op 7 juli 2000 is de chemische wasserij voor de eerste keer stilgelegd. Dit gebeurde als gevolg van een onderzoek door de Inspectie voor Milieuhygiëne van het ministerie van VROM. Het onderzoek gaf aan dat de uitstoot van PER boven de maximaal toegestane hoeveelheid uitkwam.

Breda, 23 februari 2001

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie