Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verklaring EU: grensafbakeningsovereenkomst FRJ en FYROM

Datum nieuwsfeit: 23-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: European Commission
Zoek soortgelijke berichten
European Union

FRY / FYROM : border demarcation agreement Press Release: Brussels (23-02-2001) - Press: 57 - Nr: 6297/01


Brussel,
23 februari 2001

6297/01 (Presse 57)

P 35/01

PERSMEDEDELING

Onderwerp :

Verklaring van het voorzitterschap namens de Europese Unie over de grensafbakeningsovereenkomst tussen de FRJ en de FYROM

Het voorzitterschap spreekt namens de Europese Unie zijn tevredenheid uit over de vandaag in Skopje ondertekende
grensafbakeningsovereenkomst tussen de Federale Republiek Joegoslavië en de Voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië.

Deze overeenkomst is een concreet voorbeeld van goed nabuurschap en regionale samenwerking, waardoor de vrede en veiligheid in Zuid-Oost-Europa wordt versterkt. Het is tevens een teken van de bereidheid van de nieuwe regering van de FRJ om vreedzame oplossingen te vinden voor regionale geschillen die onder het vorige regime zijn ontstaan.

In dit verband roept de EU alle landen in de regio op om de regionale samenwerking te verdiepen in de geest van de Top van Zagreb. De EU herhaalt tevens haar verbintenis om dergelijke inspanningen te ondersteunen.

De met de Europese Unie geassocieerde landen van Midden- en Oost-Europa, de geassocieerde landen Cyprus, Malta en Turkije, alsmede de EVA-landen IJsland, Liechtenstein en Noorwegen die lid zijn van de Europese Economische Ruimte, sluiten zich bij deze verklaring aan.reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie