Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regiopolitie Groningen

Datum nieuwsfeit: 24-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 24-02-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zaterdag 24 februari 2001

Dagelijkse berichten

Groningen: man (40) geslagen met staaf
In de Riouwstraat kreeg een 40-jarige Stadjer vrijdagmiddag met een staaf een klap op zijn hoofd van een 27-jarige man uit Leeuwarden. Volgens de Fries kreeg hij nog een klein geldbedrag van de man en toen dit niet betaald werd sloeg hij de man met een staaf. Het slachtoffer werd voor de hoofdwond behandeld in het ziekenhuis. De verdachte kon in Padangstraat worden aangehouden en is in verzekering gegaan.

Groningen: man bekeurd voor mes
In de Kleine Peperstraat werd vrijdagnacht een 34-jarige man uit Groningen aangehouden omdat hij daar liep met een opengevouwen mes in zijn hand. De man moest mee naar het bureau en deed afstand van het mes en een klauwhamer die hij nog bij zich droeg. Proces-verbaal voor overtreding van de wapenwet is uitgeschreven.

Groningen: vrachtwagens niet goed beladen
Vrijdagmiddag werden drie vrachtwagens op de Ringweg rond Groningen aan de kant gezet omdat zij niet goed beladen waren. Op de Weg der Verenigde Naties vervoerde een transportbedrijf uit Gameren bijna 7 ton consumptie aardappelen teveel. Op dezelfde weg werd de wagen met een te ver uitstekende lading van rijplaten die vervoerd werden door een bedrijf uit Boerakker aan de kant gezet. Op de Europaweg stond op een aanhangwagen van een transporteur uit Franeker een rietsnijmachine met een totale breedte van 3.38 meter. Er werden in tegenstelling met de ontheffingsvoorwaarden geen markeringsborden en verlichting gevoerd. Ook bleek de tachograaf niet juist gebruikt. Diverse processen-verbaal zijn uitgedeeld en de ladingen zijn over- of afgeladen.

Nieuwe Pekela: dronken man in auto
Op de Ommelanderweg in Nieuwe Pekela trof de politie vrijdagnacht een 25-jarige automobilist aan uit Nieuwe Pekela die zwaar onder invloed in zijn auto met draaiende motor lag te slapen. De man werd aangehouden en blies op het bureau een promillage van 1.7. Hij kreeg een dagvaarding en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Ter Apel: ongeval met glasauto
Een 50-jarige bestuurder uit Oude Pekela van een bedrijfsauto die glas vervoerde raakte vrijdagmiddag op de AG Wildervanckweg van de weg af en bleef half boven een sloot hangen. Door het afbreken van een achterwiel raakte de wagen onbestuurbaar en kwam in de berm terecht. Een hoeveelheid glas kwam in het gras terecht en de man uit Oude Pekela werd met beenklachten naar het ziekenhuis gebracht. Nader onderzoek naar het afbreken van het wiel wordt ingesteld.

Stadskanaal: vrouw lastig gevallen door man
Een 33-jarige vrouw is vrijdagnacht door een man met een nog onbekende identiteit lastig gevallen op de Europalaan in Stadskanaal. De vrouw liep na cafébezoek op straat en kreeg een lift achter op de fiets van de man. Toen de vrouw bij de Europabrug van de fiets afstapte begon de man haar lastig te vallen waarbij de vrouw lichte verwondingen opliep. Zij wist los te komen en kwam op de Stationstraat een politiepatrouille tegen die de man kon aanhouden. Op het bureau wenste hij geen naam op te geven en hij is ingesloten voor nader verhoor.

Alteveer: rijden onder invloed
Tijdens een alcoholcontrole op de Beumeesweg in Alteveer vrijdagavond werd een 41-jarige automobilist uit Winschoten betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies een promillage van 1.1 op het ademanalyseapparaat. De man kreeg een rijverbod en een dagvaarding.

Appingedam: dronken automobilist
Op de Ossendrift in Appingedam werd vrijdagavond een 62-jarige automobilist uit die plaats gecontroleerd op het rijden onder invloed. De politie werd op de man geattendeerd omdat hij op een parkeerplaats in het centrum vermoedelijk een geparkeerde auto had geraakt en daarna was doorgereden. Hij blies een promillage van 1.3, zijn rijbewijs werd ingevorderd en een dagvaarding uitgeschreven.

Oostwold: dronken automobilist tegen vangrail aan op A7 De politie kreeg van een getuige vrijdagavond via zijn mobile telefoon door dat een 28-jarige automobilist uit Makkum op de A7 bij Oostwold tegen de vangrail had aangezeten en daarna doorreed in de richting van Drachten. De Friese politie kon de man bij Drachten aan de kant krijgen en daar bleek dat de bestuurder een promillage van 1.15 in zijn bloed had. De man toerde tussen Oostwold en Drachten met een snelheid van 170 km per uur richting huis. Zijn rijbewijs is ingevorderd wegens gevaarlijk verkeersgedrag.
Snelheidscontroles Op de Hooilandseweg in Roodeschool waar een maximumsnelheid geldt van 50 km per uur werd vrijdagochtend een snelheidscontrole gehouden. Van de 240 passerende voertuigen reden er 29 te snel. In Stedum werd vrijdagmiddag op de Eemshavenweg een controle gehouden waarbij 280 voertuigen passeerden. Hiervan reden er 9 boven de limiet. Buiten de bebouwde kom van Bedum werd vrijdagochtend op de Groningerweg (80 km weg) de snelheid gemeten van 278 voertuigen. Er reden er 29 te hard.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie