Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Controles veiligheid Eindhovense horeca

Datum nieuwsfeit: 24-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Eindhoven

Persbericht: 24 februari 2001, no. 27

Hercontroles veiligheid Eindhovense horeca

Aan de vooravond van carnaval, vrijdag 23 februari, hebben brandweer, milieudienst, politie en de gemeente Eindhoven, horecagelegenheden in de Eindhovense binnenstad opnieuw gecontroleerd op (brand)veiligheid. De hercontroles volgden op de actie Veilig uit 2001 een week eerder en waren met name gericht op het voorkomen van snelle rook- en branduitbreiding en de mogelijkheid voor bezoekers naar buiten te komen via vluchtwegen. Van de 57 opnieuw gecontroleerde bedrijven voldeden er 50. Helaas scoorden 7 gelegenheden nog onvoldoende op een of meerdere veiligheidsaspecten.

Er is met name gelet op vluchtwegaanduidingen, de vluchtweg zelf, gebruikte versieringen, de aanwezigheid van brandblusmiddelen en de wijze waarop omgegaan wordt met de opslag van materialen en afval. Bij de controles van vorige week bleken 57 zaken van de in totaal 96 gecontroleerde niet aan alle eisen te voldoen. Overigens ontvingen horeca-exploitanten vóór de actie een brief waarin de veiligheidscontrole werd aangekondigd. Ook kregen zij, zoals ieder jaar rond carnaval, tips over veiligheid rond carnavalsversieringen.

Aanpak overtredingen
De acties deze maand volgen op eerder uitgevoerde controles, onder meer de actie Veilig Uit van ruim een jaar geleden. Exploitanten krijgen enerzijds adviezen ten aanzien van verbetering van de veiligheid. Anderzijds werken gemeente, politie en het openbaar ministerie aan het terechtwijzen van overtreders.

De hoogte van de boetes die het openbaar ministerie in strafrechterlijk opzicht oplegt, wordt bepaald door de mate van onveiligheid en of er sprake is van recidive. In het bestuursrechtelijke traject is de gemeente aan zet. Bij de 7 gelegenheden die opnieuw niet voldeden aan eerder gecontroleerde veiligheidseisen wordt door de gemeente een bestuursrechtelijke maatregel opgelegd. Er werden geen direct onaanvaardbare situaties aangetroffen. Sluiting van panden was dus niet aan de orde.

Lijsten op www.eindhoven.nl
In de Eindhovense aanpak is afgesproken dat de gegevens van de controle openbaar worden gemaakt voor het publiek. De lijsten met bevindingen na de hercontrole en de eerste controles in het kader van de actie Veilig Uit zijn te vinden op de website van de gemeente Eindhoven. Het adres is www.eindhoven.nl. Via de knop Veilig Uit zijn dit persbericht en de lijsten voor een ieder te bekijken.


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie