Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad 13.00 uur

Datum nieuwsfeit: 24-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 24-02-2001

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad 13.00 uur
Man bedreigd, verdachte vlucht en rijdt auto total loss

UTRECHT Zaterdagmorgen 24 februari omstreeks half drie stond een 58-jarige man uit Utrecht op de Oude Gracht te wachten op zijn collegas. Op een gegeven moment liep een telefonerende jongeman tegen hem aan. Nadat de Utrechter zich had verontschuldigd, werd hij door deze man uitgescholden en bedreigd. De agressieve man pakte daarna een mes uit zijn jaszak en maakte meerdere steekbewegingen in zijn richting.

Het slachtoffer werd doodsbang, moest een aantal keren de dreigende bewegingen met het mes ontwijken en vluchtte vervolgens in de richting van de Lange Smeestraat. Toen hij omkeek zag hij dat de dader in een auto stapte en aanstalten maakte om weg te rijden. Nadat hij de politie telefonisch had gewaarschuwd zag hij dat de dader in een auto stapte.

Om te voorkomen dat de dader zou wegrijden, liep hij naar de auto en hield zijn knie tegen het portier van de auto om zodoende de komst van de politie af te wachten. Wederom werd hij via het open gedraaide portierraam met het mes bedreigd. Uiteindelijk startte de dader zijn auto en wilde wegrijden waarbij hij de autos die voor- en achter hem stonden geparkeerd raakte.

Aan de hand van de informatie van het slachtoffer zagen aanrijdende politieagenten de dader over het Domplein rijden. De man reed met zeer hoge snelheid zonder verlichting in de richting van de Domstraat. Tot twee keer probeerde de politie de man tevergeefs tot stoppen te dwingen. Op het Domplein zag de wegpiraat een paal over het hoofd waardoor een frontale botsing volgde.

De man is aangehouden en overgebracht naar het bureau. Aan de hand van de aangifte zal de politie een verder onderzoek instellen. Het voertuig van de verdachte raakte door de aanrijding total loss.

Straatroof

UTRECHT Vrijdagavond 23 februari omstreeks half elf is een 65-jarige vrouw uit Gorinchem op de Kromme Nieuwegracht beroofd van haar handtas. Op een gegeven moment voelde zij dat haar handtas van haar schouder werd getrokken. Daarna zag zij twee knapen op de fiets wegrijden in de richting van het station.

Omstreeks kwart voor elf liep een 18-jarige jongeman al telefonerend over het Stationsplein. Plotseling werd hij belaagd door twee jongens die zijn GSM uit zijn handen probeerden te trekken. Omdat het slachtoffer niet mee wilde werken kreeg hij van ëën van de twee knapen een stomp op zijn gezicht. De daders zijn met de GSM weggevlucht in de richting van het Smakkelaarsveld.

In beide gevallen hebben de slachtoffers aangifte gedaan en zal de politie, mede aan de hand van de opgegeven signalementen, een onderzoek instellen.

Automobilist rijdt met ontzegging

UTRECHT Vrijdagavond om tien voor tien controleerden surveillerende politieagenten op de Socrateslaan een auto, waarvan de verlichting niet in orde was. Nadat zij de auto een stopteken hadden gegeven, zagen zij dat de bijrijder en bestuurder van plaats wisselden.

Na controle bleek dat de bijrijder, een 36-jarige man uit Amsterdam, niet in het bezit was van een rijbewijs. Achteraf bleek de bestuurder, een 27-jarige man uit Maarssen, alle reden te hebben om met de wisseltruc de politie te misleiden. Zijn rijbewijs was namelijk door de rechter ongeldig verklaard en er stonden nog een aantal boetes met een totaal bedrag van fl. 4.728, - open.

De man is aangehouden en overgebracht naar het bureau, waar hij is ingesloten Zijn voertuig werd in beslag genomen.

Grote alcoholcontrole levert elf aanhoudingen op

UTRECHT In de nacht van vrijdag 23 februari op zaterdag 24 februari heeft de politie tussen kwart voor acht en drie uur een grote alcoholcontrole gehouden. De controle vond plaats op de Nijennoord, de Brailledreef en de Albert Schweitzerdreef. De controle werd uitgevoerd in samenwerking met medewerkers van de belastingdienst en medewerkers van 3Vo.

Snelheidscontroles
UTRECHT Vrijdagochtend 23 februari tussen kwart over negen en twaalf uur heeft de politie op de Blauwkapelseweg een snelheidscontrole gehouden. Er werden 1739 voertuigen gecontroleerd, waarvan 73 de toegestane maximum snelheid van 50 km/h overschreden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 86 km/h.

Op de Rijnkade werden tussen tien uur en kwart over twaalf 627 voertuigen gecontroleerd. Hier overtreden 86 automobilisten de toegestane snelheid van 50 km/h. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 km/h.

s-Middags tussen kwart over twee en half zes was de Darwindreef aan de beurt. Hier werd de snelheid gemeten van 1657 voertuigen en overschreden 134 automobilisten de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 100 km/h. Er werden 1131 automobilisten gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Dit resulteerde in elf aanhoudingen, waarvan de bestuurders na een ademanalyse tussen de 0,65 promille en 1,55 promille alcohol in het lichaam bleken te hebben.
In alle gevallen kregen de verdachten een rijverbod opgelegd van een tot zeven uur. Van twee bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd.

Tevens leverde de controle een gestolen voertuig op. De bestuurder werd als verdachte aangehouden en overgebracht naar het bureau. Twee automobilisten bleken gesignaleerd te staan en driemaal werd proces-verbaal opgemaakt voor een verkeersovertreding.

Kop/staart aanrijding vier voertuigen
UTRECHT Vrijdagmiddag 23 februari rond twee uur werd de politie naar de Beneluxlaan gestuurd. Daar zouden vier autos op elkaar zijn gereden. Ter plaatse constateerde de politie dat slechts de bestuurster van het tweede voertuig, een 22-jarige vrouw uit Rotterdam, licht gewond was aan haar hoofd.
Na controle bleek zij niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Haar auto raakte door de aanrijding total loss. Twee van de vier voertuigen moesten vanwege de opgelopen schade afgesleept worden door een takelbedrijf. Het slachtoffer is per ambulance vervoerd naar het UMC.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie