Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiepersberichten district Maastricht

Datum nieuwsfeit: 24-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: 24-02-2001
Persberichten district Maastricht
Zaterdag, 24 februari 2001

District Maastricht

Maastricht; onder invloed
Afgelopen vrijdagavond vond op de Hertogsingel een zogenaamde kop/staart-aanrijding plaats (geen gewonden, alleen materiele schade). Een van de bij de aanrijding betrokken automobilisten, een 57-jarige Maastrichtenaar bleek onder invloed achter het stuur van zijn auto te hebben gezeten. Ademanalyse wees uit dat hij ruim 1,4 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op. Een bromfietsbestuurder die zonder helm op zijn bromfiets reed, trok afgelopen nacht, vrijdag op zaterdagnacht op de Stationsstraat in Maastricht de aandacht van de politie. Bij controle bleek de bromfietsbestuurder, een 20-jarige jongeman uit Maastricht onder invloed zijn bromfiets bestuurde. Ademanalyse wees uit dat hij ruim
1,2 promille alcohol in zijn bloed had. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Maastricht; aanrijding
Afgelopen vrijdagavond, omstreeks 21.20 uur vond ter hoogte van het Bassin in Maastricht een aanrijding plaats. Een 35-jarige bestuurster van een auto uit Hoensbroek reed met haar auto op de van Hasseltkade in de richting van het Bassin toen zij door nog onbekende oorzaak in een bocht de vangrail raakte, met haar auto slipte en vervolgens op de andere rijstrook tot stilstand kwam. De vrouw/bestuurster raakte samen met nog een andere inzittende vrouw gewond (aard en ernst letsels onbekend). Zij werden per ambulance overgebracht naar het academisch ziekenhuis in Maastricht. Drie mede-inzittende mannen bleven ongedeerd. De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze oorzaak/toedracht van de aanrijding.

Maastricht; ruzie
Vanmorgen, zaterdagmorgen omstreeks 06.30 uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij in een cafe aan de Koestraat in Maastricht. Bleek dat er een ruzie was geweest tussen een aantal personen waarbij over en weer klappen zijn gevallen. Toen de politie terplaatse kwam was een groepje personen reeds verdwenen. Twee mannen uit Maastricht (20 / 27) hadden bij de ruzie verwondingen opgelopen. Een had er een zwelling in zijn gezicht en de ander moest voor medische behandeling aan een hoofdwond naar de EHBO van het ziekenhuis worden overgebracht. Bij de strubbelingen in het cafe zijn een vijftal ruiten vernield geraakt / gesneuveld. De politie stelt een nader onderzoek in.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie