Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Flevoland: gehele regio

Datum nieuwsfeit: 24-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Flevoland: gehele regio 24-02-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Nijland, 0320-266 825

Auto te water, 2 kinderen ernstig gewond
URK In een bocht van de Vormtweg is aan het begin van zaterdagmiddag, als gevolg van gladheid, een auto bestuurd door een 38-jarige vrouw uit Tollebeek van de weg afgeraakt en op de kop in de naastliggende sloot terechtgekomen. In de auto zaten ook de drie kinderen van de vrouw; twee jongetjes van 2,5 en 10 jaar oud en een meisje van 8. Het jongste kind en het meisje werden bij de aanrijding uit de auto geslingerd en kwamen in het water terecht. Omstanders hebben beiden uit het water gehaald en zijn gestart met de reanimatie van het meisje. Op het moment dat de hulpverleners ter plaatse kwamen, ademde het meisje weer zelfstandig. Zij is, samen met haar jongste broertje, ernstig gewond per ambulance naar het Sophiaziekenhuis in Zwolle gebracht. Het jongetje van 10 en zijn moeder zijn met lichte verwondingen voor nader onderzoek naar het Dr. Jansenziekenhuis in Emmeloord gebracht. Tijdens de hulpverleningswerkzaamheden is de Vormtweg enige tijd voor alle verkeer afgesloten geweest.

Slachtoffer busongeluk overleden
ALMERE Vandaag bereikte de politie het bericht dat de 18-jarige Almeerse jongen die vrijdag ernstig gewond raakte bij een aanrijding met een bus, in het ziekenhuis in Utrecht overleden is.

Aanrijdingen onder invloed
BANT Vrijdagavond is een 19-jarige automobilist uit Bant, na op het besneeuwde wegdek van de Banterweg in de slip te zijn geraakt, met zijn auto in de sloot terechtgekomen. Zijn inzittende, een 17-jarige jongen uit Bant, raakte bij het ongeval gewond aan zijn hoofd maar hoefde niet naar het ziekenhuis overgebracht te worden. De politie heeft op het bureau de bestuurder van de auto aan een ademanalyse onderworpen. De jongen bleek onder invloed achter het stuur te hebben gezeten; hij blies 405 ug/l (0,9 promille). Hij is verhoord, zijn rijbewijs is ingevorderd en hij is met een rijverbod van 3 uren heengezonden. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

ALMERE Een 30-jarige automobiliste werd in de nacht van vrijdag op zaterdag op de A1aangereden door een andere automobilist. De veroorzaker van de aanrijding stopte niet en reageerde ook niet op seinen van de Hilversumse. Die is vervolgens achter de man blijven aanrijden en heeft contact gezocht met de politie. De bestuurder van de auto, een 33-jarige Engelsman, reed via de A6 naar Almere en parkeerde zijn auto uiteindelijk aan de Vrijmark, waar de politie hem heeft aangehouden. De Brit bleek onder invloed te zijn en blies op het politiebureau 940 ug/ (ruim 2,1 promille). Hij is verhoord en heengezonden met een rijverbod van 12 uur. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Onder invloed (zonder aanrijding)
LELYSTAD Op de Ringdijk is vrijdagavond een 41-jarige automobilist uit Lelystad gecontroleerd. Nadat het vermoeden rees dat hij onder invloed reed, is hij aangehouden. Op het politiebureau blies hij 385 ug/l. De man is met een rijverbod van 3 uren heengezonden. Ook tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bekeuring na rondhangen op schoolplein
ZEEWOLDE Bij een school aan de Vlierbes heeft de politie vrijdagavond twee 16-jarige jongens uit Zeewolde aangehouden. De twee, die zich achter de afgesloten hekken op het terrein van de school bevonden, gingen er bij het zien van de politie hard lopend vandoor en liepen rechtstreeks in de armen van een agent. Een derde jongen kon niet in de kraag gegrepen worden en verdween met achterlating van zijn skateboard. Toen bleek dat er bij de school niets vernield of opengebroken was, zijn de twee met een bekeuring van 60,= voor het zich bevinden op verboden terrein naar huis gestuurd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie