Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Brinkhorst opent eerste PerspectieF Congres

Datum nieuwsfeit: 24-02-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


Afzender: (hgvaneijsden@christenunie.nl)

Contactpersoon: Geert van Eijsden

Brinkhorst opent eerste PerspectieF Congres

Datum: 24-02-2001

Uitnodiging voor de pers

PerspectieF Congres: "De agrariër in de 21e eeuw"

Aanstaande zaterdag 24 februari organiseert PerspectieF, ChristenUnie-jongeren, haar eerste Congres. Tijdens dit Congres zal het thema: "de agrariër in de 21e eeuw" centraal staan. Er zullen rond dit thema verschillende workshops worden gegeven door onder andere Berend Pastoor, hoofd internationale zaken van LTO Nederland en Jan Vonk van het Contact Christen Agrariers.

Minister Brinkhorst

Het congres zal worden geopend door minister Laurens Jan Brinkhorst van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij. Hij zal ingaan op zijn visie op de toekomst van de landbouw naar aanleiding van o.a. de nota "Voedsel en Groen" en op de actuele ontwikkelingen op het gebied van de landbouw. Na zijn speech kunnen de congresgangers vragen stellen aan de minister.

Forum

Aan het eind van de middag wordt er een forum georganiseerd over de toekomst van de landbouw in Nederland. De forumleden zijn:


- Jehan Bouma, schapenhouder en bestuurslid van het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt
- Dick Stellingwerf, tweedekamerlid van de ChristenUnie en dierenbeschermer van het jaar 1998
- Dick van der Horst, voorzitter GMV-agrariers en melkveehouder
- Ir. G.H.J. Titulaer, algemeen secretaris WLTO Debatwedstrijd

Tijdens het congres is er veel ruimte voor debat. Zo is er aan het eind van de ochtend een workshop debatteren welke wordt verzorgd door Gijs Weenink van de DebatAcademi. Daarnaast wordt 's avonds de jaarlijkse PerspectieF Debatwedstrijd gehouden. Jury voorzitter is Kars Veling, de nieuwe lijsttrekker van de ChristenUnie, die het congres ook zal afsluiten.

Uitnodiging pers

U bent als vertegenwoordiger van de pers van harte uitgenodigd ons congres bij te wonen. Het congres wordt gehouden in zalencentrum Cunera, Nieuwe Gracht 32 in het centrum van Utrecht. De zaal is open vanaf 9.30 uur. Wij zorgen dat er een persmap voor u klaar ligt.

Het congres start om 10.15 uur. Om 10.30 is de speech van minister Brinkhorst gepland.

Voor meer informatie kunt u tijdens kantooruren kontakt opnemen met Geert van Eijsden op het bureau van de ChristenUnie: 033-4613546 of per email: (hgvaneijsden@christenunie.nl)PerspectieF, ChristenUnie-jongeren, is de politieke jongerenorganisatie van de ChristenUnie. PerspectieF heeft circa 2700 leden. PerspectieF is op 23 september 2000 ontstaan uit een fusie van RPF-jongeren en GPJC de voormalige jongerenorganisaties van RPF en GPV.

PerspectieF, ChristenUnie-jongeren

postbus 439

3800 AK

Amersfoort

Telefoon: 033-4613546reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie