Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Toezending van nieuwe beschikking Wet WOZ in Hilversum

Datum nieuwsfeit: 24-02-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Bijna 60.000 WOZ-beschikkingen onderweg


Zaterdag 24 februari vinden de meeste Hilversummers de nieuwe beschikking Wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) op hun deurmat of in hun postbox. Op deze beschikking staat de WOZ-waarde voor onroerende zaken (woningen, winkels, bedrijven, kantoren enzovoorts) die gaat gelden voor het belastingtijdvak 2001 - 2004. Die waarde is niet alleen van invloed op de onroerend-zaak-belastingen (OZB), maar voor particuliere huiseigenaren ook op de inkomstenbelastingen en de waterschapsomslag.

Voor de gemeente Hilversum gaat het om één van de grootste verzendingen. Liefst 59.000 beschikkingen zijn inmiddels verzendklaar. Het restant - tienduizend stuks - volgt tussen 15 en 31 maart.

Speciaal telefoonnumer

De afdeling Belastingen houdt er rekening mee dat er ondanks de uitleg die de bijsluiter verstrekt, behoefte zal zijn aan nadere informatie. Daarom zijn er speciale maatregelen genomen om alle bellers te woord te staan. De gehele volgende week kunnen burgers met vragen naar aanleiding van de waardebepaling op werkdagen tussen negen uur 's morgens en negen uur 's avonds het speciale telefoonnummer 0900 - 777 88 88 bellen. Voor dit telefoonnummer geldt het normale lokale tarief.

Kwijtschelding

Ook het kwijtscheldingsbeleid is aangepast, zodat meer Hilversummers daarvoor in aanmerking komen. Mensen met een inkomen op bijstandsniveau en zonder vermogen/betalingscapaciteit komen nu sneller in aanmerking voor (gedeeltelijke) kwijtschelding van de OZB, rioolrecht, afvalstoffenheffing en de hondenbelasting. De regeling kan ook gelden voor minder bekende gemeentelijke heffingen.

De regeling is verruimd tot honderd procent van de bijstandsnorm. Dit betekent kortweg dat Hilversummers die tot nu toe in aanmerking kwamen voor gedeeltelijke kwijtschelding, voortaan waarschijnlijk volledige kwijtschelding krijgen. Hilversummers die tot nu toe nèt niet in aanmerking kwamen, krijgen nu vrijwel zeker wèl (gedeeltelijke) kwijtschelding.

Eén formulier

Voor de burgers die de afgelopen twee jaren kwijtschelding kregen, is de service uitgebreid. Zij hebben inmiddels automatisch een aanmeldingsformulier toegezonden gekregen.

Dankzij de samenwerking tussen de gemeente en het hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht kunnen Hilversummers via één formulier zowel bij de gemeente als bij het hoogheemraadschap kwijtschelding aanvragen.

In de bijsluiter bij de beschikking staat meer informatie, onder meer over het maken van bezwaar.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie