Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Drie overvallen in Groningen-Zuid

Datum nieuwsfeit: 25-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Groningen 25-02-2001 Drie overvallen in Groningen-Zuid
Zondag 25 februari 2001

Getuigen gevraagd

In Groningen-Zuid zijn zaterdagmiddag drie winkeliers het slachtoffer geworden van een overval. Op basis van de opgegeven signalementen gaat het in deze drie gevallen waarschijnlijk om verschillende daders.

Even na 12.00 uur kwam een blanke man een kledingwinkel aan de Verlengde Hereweg binnen en zei tegen de winkelbediende wat rond te kijken. De man pakte op een gegeven moment een mes en bedreigde het alleen in de winkel staande vrouwelijke personeelslid en eiste geld. De man deed een graai in de kassa en verliet de zaak en vervolgde zijn weg door een steeg richting het Helperplein. De buit bedraagt enkele tientallen guldens Het signalement van de dader luidt: blanke man, lengte +/- 1.85 meter, mager gezicht en donkerblond kort gedekt haar. Hij was gekleed in een driekwart donkergroene leren jas, lichte spijkerbroek en een donkerblauwe coltrui.

Rond 15.30 uur werd een bloemenstand aan de Vondellaan overvallen door een licht getinte man. Twee getuigen zagen de man de eigenaar bedreigen met een mes en eisen dat de kassa openging. De man nam een bedrag mee van meerdere tientallen guldens. Na de overval liep de man weg in de richting van de W. Buningstraat. Het signalement van de overvaller: licht getinte man, lengte +/- 1.70 meter en een mager postuur. Hij was gekleed in een geel/bruine half lange stoffen jas, droeg een donker baseballpet en een zwarte sjaal.

Even voor sluitingstijd om 17.40 uur werd tenslotte bij een drogisterij aan het Helperplein een graai in de kassa gedaan door een man met een getinte huidskleur. De man was korte tijd in de winkel toen hij naar een vrouwelijke bediende loopt die achter de kassa staat. Hij bedreigt de vrouw met een scherp puntig voorwerp en dwingt haar de kassa open te maken. De dader haalt een aantal bankbiljetten uit de kassa en verdwijnt over het Helperplein in de richting van de van Iddekingeweg. Het signalement van deze overvaller: man met getinte huidskleur, lengte +/- 1.85 meter, tenger postuur, ingevallen gezicht, geen gezichtbeharing. Hij ging gekleed in een donkerkleurig bomberjack, donkerkleurige joggingbroek en een donker baseballpet.

De politie startte direct na de overvallen uitgebreide zoektochten in de omgeving maar kon niemand met de bovenvermelde signalementen aantreffen. Getuige die nog niet door de politie gehoord zijn en wat gezien hebben bij een van de overvallen of mensen die inlichtingen hebben over eventuele verdachten worden verzocht contact op te nemen met het Roof Coördinatie Team op het telefoonnummer 0900 8844. De politie heeft een team van tien medewerkers geformeerd om de recente overvallen te onderzoeken.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie