Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Noord: Venlo

Datum nieuwsfeit: 25-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 25-02-2001 Mediaberichten 24 en 25 februari 2001 (13.45 uur)

PANNINGEN Vernieling PTT-brievenbus

PANNINGEN Door onbekenden is in de nacht van vrijdag op zaterdag een PTT-brievenbus aan de Steenstraat vernield. De hele voorzijde van de bus lag op het trottoir. De postzak met de inhoud was verdwenen. De politie stelde een onderzoek in maar kon noch de postzak noch de poststukken achterhalen.

REGIO Winkeldieven aangehouden

VENLO Twee meisjes van 15 en 17 jaar uit Venlo zijn vrijdagmiddag aangehouden in een winkel aan de Lomstraat op verdenking van diefstal van kleding ter waarde van fl. 119,85. De beide meisjes zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. In verband met de leeftijden van de beide verdachten zullen zij worden doorverwezen naar Bureau HALT.

TEGELEN Een 14-jarig meisje uit Tegelen is vrijdagmiddag aangehouden in een winkel aan de Glazenapstraat op verdenking van diefstal van een spuitbus confettispray ter waarde van fl. 3,99. Het meisje werd op het politiebureau verhoord en aan haar in kennis gestelde ouders overgedragen. De verdachte zal worden doorverwezen naar bureau HALT.

VENLO Een 36-jarige man uit Well is zaterdagmiddag aangehouden in een winkel aan het Mgr. Nolensplein op verdenking van diefstal van sigaretten en kauwgum ter waarde van fl. 130,40. De man werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hij kreeg in het kader van snelrecht een boete opgelegd van fl. 410,= die hij meteen betaalde.

GENNEP Twee meisjes van 12 jaar uit Middelaar en Afferden zijn zaterdagmiddag aangehouden op verdenking van winkeldiefstal van fl. 6,58 aan make-up spullen en fl. 14,95 aan sieraden in een winkel aan de Zandstraat. De meisjes werden verhoord op het politiebureau. De beide ouders van de verdachten werden in kennis gesteld. De verdachten zullen worden doorverwezen naar bureau HALT.

VENRAY Een 73-jarige man uit Venray is zaterdagmiddag aangehouden in een winkel aan de Kruidenlaan omdat hij een stuk kaas ter waarde van fl. 9,55 wilde meenemen zonder te betalen. De man kreeg op het politiebureau in het kader van snelrecht een boete van fl. 450,= uitgereikt.

VENLO - Verkeersongeval letsel

VENLO Een 42-jarige fietster en haar 9-jarig zoontje zijn vrijdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Laaghuissingel. De vrouw werd met een schedelbasisfractuur, beenbreuk en gebroken kaak opgenomen in het ziekenhuis. Haar zoontje dat achterop de fiets zat, heeft mogelijk een hersenschudding opgelopen. Het ongeluk gebeurde toen de auto, bestuurd door een 33-jarige Venlonaar, tegen de fietster opbotste die het kruispunt Laaghuissingel/Eugeniasingel wilde oversteken.

REGIO Dronken chauffeurs

BLERICK Een man met nog onbekende leeftijd zonder vaste woon- en verblijfplaats werd zondagmorgen aangehouden op de Vliegenkampstraat. Een politiepatrouille zag de man midden op de Baarlosestraat fietsen. De fietser werd gesommeerd om op het fietspad te gaan rijden. Hij reageerde echter niet. Ook gaf hij geen gehoor aan diverse stoptekens van de politie. De man die onvast ter been was, werd meegenomen naar het bureau. Bij ademanalyse blies de man 595 ugl. De man werd voor het uitslapen van zijn roes en voor verder verhoor ingesloten in een politiecel. De zaak zal worden afgehandeld door middel van snelrecht.

MAASBRACHT Een 24-jarige automobilist uit Roermond werd zondagmorgen aangehouden op de Stationsweg nadat hij zonder voorrang te verlenen aan de politiepatrouille de weg op draaide. Na ademanalyse op het bureau bleek de man teveel alcohol te hebben genuttigd. Tevens wees onderzoek uit dat hij reed zonder geldig rijbewijs. De zaak zal worden afgehandeld door middel van snelrecht.

WEERT Een 41-jarige automobilist uit Weert is zondagmorgen aangehouden op de Roermondseweg met teveel drank op achter het stuur. Na ademanalyse kreeg de man een rijverbod opgelegd voor 6 uur. De zaak zal door middel van snelrecht worden afgehandeld.

REUVER Een 22-jarige automobilist uit Venlo is zondagmorgen aangehouden op de Rijksweg met teveel drank op achter het stuur. Na ademanalyse kreeg de man een rijverbod opgelegd voor 5 uur. Tevens was de man niet in het bezit van een rijbewijs. De zaak zal door middel van snelrecht worden afgehandeld.

VENLO Een 63-jarige man uit Venlo is zondagmorgen aangehouden op de Hendrixstraat met teveel drank op achter het stuur. Nadat de verdachte was overgebracht naar het politiebureau blies de man bij ademanalyse 375 ugl. Onderzoek wees uit dat de man werd tevens werd gezocht voor flessentrekkerij. De zaak zal worden afgehandeld door middel van snelrecht.

VENRAY Een 24-jarige automobilist uit Helmond is zaterdagmorgen aangehouden op de Overloonseweg met teveel drank op achter het stuur. Na ademanalyse op het politiebureau kreeg de man een rijverbod voor 5 uur opgelegd. De zaak zal worden afgehandeld door middel van snelrecht.

HERTEN Een 23-jarige automobilist uit Echt is zaterdagmorgen aangehouden op de Rijksweg met teveel drank op achter het stuur. Na ademanalyse kreeg de man een rijverbod opgelegd voor 8 uur. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd. De man kreeg in het kader van snelrecht een dagvaarding uitgereikt en zal zich binnenkort moeten verantwoorden voor de rechter.

BLERICK Een 34-jarige automobilist uit Blerick is zaterdagmorgen aangehouden met teveel alcohol op achter het stuur op de Eindhovenseweg. Na ademanalyse op het bureau kreeg de man een rijverbod opgelegd voor 2 uur. De man kreeg tevens een proces verbaal omdat hij met een snelheid van 120 km/uur over de Eindhovenseweg reed, waar een maximumsnelheid geldt van 70 km/uur.

REGIO Geen dronken chauffeurs

REGIO Bij alcoholcontroles in de nacht van zaterdag op zondag op de Donderbergweg in Roermond, diverse locaties in Horst, Sevenum, Nederweert, Meijel en Weert zijn tientallen bestuurders gecontroleerd maar bleken géén van allen teveel alcohol te hebben gedronken.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie