Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gladheid veroorzaakt aanrijdingen in Utrecht

Datum nieuwsfeit: 25-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 25-02-2001

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad, 13.00 uur
Gladheid veroorzaakt diverse aanrijdingen

UTRECHT Zaterdagmorgen 24 februari heeft de gladheid in de stad geleid tot meerdere aanrijdingen. Omstreeks half acht verloor een 28-jarige automobilist uit Utrecht op de Hogeweide door de gladheid de macht over het stuur, draaide om zijn as en kwam tot stilstand tegen een boom.
De man raakte licht gewond aan zijn hoofd en kon ter plaatse door ambulancepersoneel worden behandeld. Het voertuig raakte zwaar beschadigd en moest worden weggetakeld.

Op de Graadt van Roggenweg verloor omstreeks kwart voor tien een 43-jarige automobilist uit Culemborg eveneens door de gladheid de macht over het stuur. Na de slippartij botste hij tegen een boom en kwam met zijn voertuig uiteindelijk tegen een muur tot stilstand. De man is in verband met verwondingen aan zijn linker arm- en been per ambulance vervoerd naar het Oudenrijn ziekenhuis. De auto raakte door dit ongeval rondom beschadigd en moest weggetakeld worden.

Omstreeks tien uur werd de politie met spoed naar het Herculesplein gestuurd. Daar zou een zware aanrijding plaats gevonden hebben, waardoor de gehele kruising was geblokkeerd. Ter plaatse bleek dat de bestuurder van een tractor, een 17-jarige jongen uit Leerbroek, geen voorrang had verleend aan een lesauto.

De tractor met daarachter een aanhangwagen geladen met hooi, reed over de Laan van Maarschalkerweerd en wilde bij het Herculesplein rechtsaf in de richting van de Weg tot de Wetenschap rijden. Uit de richting van het Stadionplein naderde op dat moment een lesauto die over de Herculeslaan reed. Om onverklaarbare reden verleende de bestuurder van de tractor de lesauto geen voorrang, waardoor een aanrijding ontstond.

Het gevolg was dat de aanhangwagen een verkeersheuvel raakte, kantelde en op zijn zijkant op de rijbaan terecht kwam. Hierdoor werd een gedeelte van het Herculesplein voor het verkeer in de richting van het centrum tijdelijk versperd. De lesauto werd aan de rechterzijde geraakt en over enkele meters de kruising op geduwd. De instructeur raakte door deze botsing ernstig gewond aan zijn hoofd en borst en moest per ambulance en onder begeleiding van de politie naar het UMC vervoerd worden.
De 18-jarige bestuurster van de lesauto kwam met de schrik vrij. Het voertuig raakte door de aanrijding total loss.

Glaasje op

UTRECHT In de nacht van zaterdag op zondag rond kwart over drie zag de politie op de Weg tot de Wetenschap een verkeerszuil plat liggen. Enkele meters verder lag een losse autoband en nog verder lag een auto op zijn kant. De bestuurder was op dat moment nergens te bekennen. Na enige tijd zag men een man lopen, die bijna niet op zijn benen kon staan en naar drank rook. De 35-jarige man uit Rotterdam bleek de bestuurder van de auto te zijn. Hij is aangehouden en werd meegenomen naar het bureau waar de ademanalyse uitwees dat hij 1,55 promille aan alcohol in het lichaam had. Tegen de man werd proces verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd. De auto is werd weggetakeld.

Mishandeling

UTRECHT In de nacht van zaterdag op zondag rond drie uur werd de politie naar een horecagelegenheid aan de Wolgadreef gestuurd in verband met een mishandeling. Een 25-jarige man uit Utrecht verklaarde te zijn geslagen door een 23-jarige man uit Utrecht. De dader, die nog in het pand aanwezig was, bekende de mishandeling te hebben gepleegd en werd aangehouden. Toen de politie de man wilde meenemen naar het bureau, probeerde het slachtoffer met zijn 29-jarige broer alsnog verhaal te halen op de verdachte en de politie in haar werk te belemmeren. Daarop heeft de politie hen ook aangehouden.

Met drank en drugs maak je geen vrienden

UTRECHT- In de nacht van zaterdag op zondag is de politie naar een pand aan de Churchillaan gestuurd. Tijdens een feestje zou een man door het lint gegaan zijn en voor flinke overlast zorgen. Eenmaal ter plaatse trof de politie een man uit Wijk bij Duurstede aan met een grote snijwond op zijn voorhoofd. De man verklaarde dat een goede vriend van hem, die ook op het feest was, volledig door het lint was gegaan onder invloed van drank en verdovende middelen.

Hij had geprobeerd zijn vriend tot bedaren te krijgen, die hem daarop een bierglas op zij hoofd drukte. De vriend, een 23-jarige man uit Wijk bij Duurstede, kwam daarop binnenlopen en werd door de politie aangehouden. Ondanks zeer hevig verzet kon hij worden meegenomen en ingesloten. Het slachtoffer is behandeld in het Diakonessen ziekenhuis en kreeg maar liefst 23 hechtingen in zijn voorhoofd. De dader verklaarde de volgende ochtend veel spijt te hebben van zijn gedrag.

Aanrijding onder invloed
UTRECHT- Zaterdagmiddag rond vijf uur kreeg de politie een melding van een aanrijding op de Damstraat. Een 25-jarige man uit Utrecht verklaarde te zijn aangereden met zijn auto en de andere bestuurder had zich snel uit de voeten gemaakt. Met behulp van omstanders had hij de man, 46-jarige inwoner van Utrecht, tot stilstand kunnen brengen. De politie rook bij de man een flinke alcohollucht. Hij werd aangehouden. Op het bureau bleek uit de ademanalyse dat hij een alcoholpromillage van 2,3 in zijn lichaam had. Dat leverde hem een rijverbod van 12 uur op en zijn rijbewijs is ingenomen. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

Mishandeling winkelpersoneel
UTRECHT- Zaterdagmiddag rond kwart over twee kreeg de politie een melding van een mishandeling in een winkel aan het Smaragdplein. Een klant was niet tevreden over de service. Toen de winkelbediende doorging met haar werk, begon de man diverse winkelgoederen over de kassa te gooien. De geschrokken bediende alarmeerde een collega, die vervolgens een kopstoot kreeg van de man. De politie heeft de zaak in onderzoek.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie