Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Filmvoorstelling vervening in Veenkoloniaal Museum Veendam

Datum nieuwsfeit: 25-02-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT

Activiteit: Films vervening
Datum: zondag 25 februari
Aanvangstijd: 13.30
Plaats: Veenkoloniaal Museum Veendam

Zondag 25 februari is al weer de laatste dag dat men de exposities Beelden uit Turf en papier van Yvonne Struys en de expositie Groningen landinwaarts en verder van Jur Bosboom, in het Veenkoloniaal Museum kan bezichtigen. Yvonne Struys heeft zich o.a laten inspireren door haar verblijf op de Orkney eilanden. Het ruige landschap deels bestaande uit moerassen en veengronden doet ons herinneren aan de dichtregels Wild, woest en ledig, van Anthony Winkler Prins.
In Groningen landinwaarts en verder staat het werk van Jur Bosboom centraal. Naast fotos uit de regio, waarbij de mens vaak centraal staat, worden in het museum ook fotos getoond die zijn gemaakt rond Arrabloy aan de Loire.
In een doorlopende filmvoorstelling kan de bezoeker nog eens kennis maken met historische filmbeelden van turfgravers, lougsters, tougsters, scheepskoaren en schippers.

Veendam, 16 februari 2001

Voor meer informatie:
Hendrik Hachmer, Veenkoloniaal Museum, tel.: (0598) 616393.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie