Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wolfert van Borselenpenning voor schipperspredikant

Datum nieuwsfeit: 25-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Rotterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam

Wolfert van Borselenpenning voor schipperspredikant

Wethouder Sjaak van der Tak heeft zondag 25 februari de Wolfert van Borselenpenning uitgereikt aan dominee De Jong. De uitreiking vond plaats tijdens een kerkdienst in de St. Laurenskerk waarin de heer De Jong afscheid nam als schipperspredikant voor de Varende Gemeente van de Nederlands Hervormde Kerk.

In dezelfde kerk werd dominee De Jong precies 33 jaar geleden bevestigd tot zendingspredikant. Na zeven tropenjaren in Indonesië keerde dominee De Jong terug naar Rotterdam om schipperspredikant te worden. Hij bekleedde die functie
bijna 26 jaar lang. Naast zijn predikantschap vervulde dominee De Jong talloze nevenfuncties.

De Wolfert van Borselenpenning is een gemeentelijke onderscheiding die herinnert aan de stichter van Rotterdam. De onderscheiding wordt uitgereikt aan mensen die in een leidinggevende functie op verschillende terreinen actief zijn geweest ten behoeve van de Rotterdamse samenleving.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie