Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Saveetra wil heldere regels mond- en klauwzeer

Datum nieuwsfeit: 26-02-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Zoetermeer, 26 februari 2001

Aan de redactie

SAVEETRA dringt aan op heldere regels omtrent mond- en klauwzeer

De Samenwerkende Veetransportbedrijven (SAVEETRA) dringen er bij het ministerie van Landbouw op aan dat er absolute helderheid is over de uitgevaardigde maatregelen ter voorkoming van een uitbraak van mond- en klauwzeer. Over de reikwijdte en details van de genomen besluiten mag geen onduidelijkheid of misverstand bestaan. Dit geldt ook voor mogelijk toekomstige besluiten, zoals een eventuele uitbreiding van vervoersverboden en/of aanscherping van de regels omtrent reiniging en ontsmetting. Anders weten transportondernemers niet waar ze aan toe zijn en worden regels op verschillende wijze geïnterpreteerd.

De veetransporteurs hebben begrip voor het algeheel vervoersverbod voor schapen en geiten dat het ministerie vanmiddag heeft afgekondigd. SAVEETRA zegt het ministerie alle medewerking toe bij het naleven van dit verbod. Dit is in het belang van het voorkomen van een uitbraak van mond- en klauwzeer.

SAVEETRA is een deelmarkt van Transport en Logistiek Nederland en telt 250 leden. Het vervoersverbod is de zoveelste slag voor de veevervoersector. Enkele jaren geleden zorgde de varkenspestepidemie in Nederland voor veel ellende in de bedrijfstak. Vorig jaar stak varkenspest in Engeland de kop op. De uitbraak van mond- en klauwzeer in Engeland verergert de situatie en zorgt, naast de malaise door de huidige BSE-crisis, voor nog meer terugval in het vervoer.

Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot Transport en Logistiek Nederland, afd. Public Relations en Voorlichting, Clarisse Buma, 079-3636115.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie