Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o.

Datum nieuwsfeit: 26-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 26-02-2001
1e Persbericht 26 februari 2001


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Man van geld beroofd
In het Anne Frankplantsoen is maandagochtend tussen rond 2.45 uur een 24-jarige Eindhovenaar van zijn geld beroofd. De man fietste door het Anne Frankplantsoen toen een onbekende man een sigaret aan hem vroeg. Het slachtoffer wilde de man een sigaret aanbieden en haalde zijn geld en zijn sigaretten uit zijn jaszak. De onbekende man griste het geld uit zijn handen. Toen het slachtoffer aangaf het geld terug te willen gaf de onbekende man aan cocaïne voor hem te hebben. De onbekende man liet het slachtoffer spullen zien die leken op bolletjes cocaïne. Op het moment dat een aantal mensen voorbij kwamen lopen ging de dader er met het geld vandoor. Het slachtoffer is de man gevolgd en heeft nogmaals kenbaar gemaakt het geld terug te willen hebben. Hierop haalde de dader een voorwerp uit zijn zak dat leek op een mes. Hiermee maakte hij een zwaaiende beweging in de richting van het slachtoffer en zei tegen hem dat hij weg moest gaan omdat hij zijn geld toch niet terug zou krijgen. Hierop liep de dader verder. De 24-jarige man is de dader op een afstand met zijn fiets gevolgd en heeft hem nogmaals verzocht het geld terug te geven. De dader bedreigde hem hierop met de dood. Het slachtoffer is hard weggefietst. De dader is een negroïde man, ongeveer 1.90 meter lang, tussen de 25 en 35 jaar. Hij heeft een normaal postuur en had een donkerkleurige broek en een witte jas aan, waarvan hij de capuchon over zijn hoofd droeg.

Eindhoven: Jongens met hard drugs aangehouden
Op de Begijnenhof zijn maandagochtend rond 2.40 uur twee jongens (17 en 16) uit Nuenen aangehouden. Zij werden door een politiesurveillance betrapt op het bezit van harddrugs. De verdachten deden afstand van twee cachetjes met vermoedelijk cocaïne en een zakmes. De verdachten zijn na verhoor door hun ouders opgehaald. De zaak zal door HALT afgewikkeld worden.

Eindhoven: Sigaretten gestolen
Uit een bedrijf aan de Meerveldhovenseweg zijn maandagochtend rond
2.45 uur ruim 50 sloffen rookwaren (sigaretten/sigaren/shag) weggehaald. De waarde van de buit bedraagt ongeveer 3.500 gulden. De dader kwam binnen door een raam van de voordeur en rolluiken te vernielen.

Eindhoven: Man met lokaalverbod aangehouden
Bij een horecagelegenheid op het Stratumseind is zondagavond rond 23.30 uur een 19-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man had een lokaalverbod voor deze horecagelegenheid. De man is na verhoor naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Agressieve man aangehouden
Op de Tuinstraat werd zondagmiddag om 16.45 uur een 21-jarige Eindhovenaar onder hevig verzet aangehouden. De man wordt verdacht van agressief gedrag naar omstanders op de Stratumsedijk kort daarvoor. Bovendien droeg hij een verboden mes bij zich. De verdachte wenste geen afstand te doen van het mes, waarop de politie het mes in beslag heeft genomen. De man is na verhoor naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Man aangehouden voor omtrekken en vernielen bouwhek Op de Lakerstraat is maandagochtend rond 5.20 uur na een achtervolging een 21-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt verdacht van het omtrekken en vernielen van ongeveer 300 meter bouwhek op de Tongelresestraat eerder die ochtend. Een politiesurveillance zag ter plaatse een groep van ongeveer vijf personen bij het omgegooide bouwhek staan. Zij vluchtten weg toen ze de politie zagen. Een deel van het bouwhek lag op straat waardoor een direct gevaar ontstond voor weggebruikers. Een andere deel van het hek was vernield. De politie zette een achtervolging in en kon de 21-jarige Eindhovenaar aanhouden. De overige verdachten zijn niet meer aangetroffen. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Verdachte autodief aangehouden
Op de Margrietstraat is maandagochtend om 00.05 uur een 46-jarige man uit Apeldoorn aangehouden. Een politiesurveillance betrapte de verdachte in een auto die op 17 februari jl. in Apeldoorn is gestolen. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Verdachte mishandeling aangehouden
Op de Smalle Haven is maandagochtend om 2.00 uur een 17-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling van een 17-jarige Eindhovenaar kort daarvoor door deze te steken met een gebroken glas. Het slachtoffer had een snijwond in zijn gezicht en is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Man aangehouden voor poging tot diefstal en huisvredebreuk In een woning aan de Leeuweriklaan werd zondagavond om 20.45 uur een 44-jarige man zonder vaste woon- en/of verblijfplaats aangehouden voor poging tot diefstal en huisvredebreuk. De verdachte had een ruitje aan de achterzijde van de woning eruit genomen en een deur ontgrendeld om binnen te komen. De politie merkte dit op en trof de verdachte aan op de bank in de woning. In zijn jaszak werden twee enveloppen aangetroffen met fotos en een bankafschrift die vermoedelijk uit de woning afkomstig zijn. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

Eindhoven Zinloos geweld
Op de Emmasingel is zondagavond rond 20.30 uur een 18-jarige Eindhovenaar door een onbekende man met een bivakmuts op mishandeld. De 18-jarige reed samen met een vriend (leeftijd/herkomst onbekend) op een bromfiets in de richting van het Stratumseind toen ze de twee mannen zagen staan. Eén van hen droeg een bivakmuts en gaf aan dat het slachtoffer moest stoppen. Het slachtoffer was in eerste instantie van plan om door te rijden maar toen zijn vriend van de bromfiets af werd getrokken stopte hij meteen. De man met de bivakmuts duwde de vriend van het slachtoffer tegen de muur en richtte zich vervolgens op de 18-jarige Eindhovenaar. De dader vroeg aan hem waarom hij niet meteen gestopt was met zijn bromfiets. Vervolgens sloeg hij het slachtoffer in zijn gezicht. Het slachtoffer liep verwondingen aan zijn neus en lip op. Hij heeft zich hiervoor onder doktersbehandeling gesteld. De man die bij de dader was gaf aan dat hij moest stoppen. De dader bleef het slachtoffer echter vasthouden. Uiteindelijk is de dader samen met de man die bij hem was weggelopen in de richting van de Kruisstraat. De man met de bivakmuts is ongeveer 21 jaar en naar schatting 1,85 meter lang. Hij heeft een breed postuur en hij droeg een donkere broek en een zwarte bivakmuts. De man die bij de dader was had een getinte huidskleur, was ongeveer 1.70 meter lang en naar schatting 21 jaar. Hij had zwarte haren die hij in een staart droeg en een smal postuur. Hij droeg een zwarte lederen jas en een donkere broek.

Eindhoven: Verdachte mishandeling aangehouden
Op de Kerkstraat werd maandagochtend om 3.40 uur een 30-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt verdacht betrokken te zijn bij de mishandeling van een Eindhovenaar (leeftijd onbekend) op 3 februari jl. op de Vestdijktunnel. Het slachtoffer liep samen met een 24-jarige Eindhovense vriend die een fiets bij zich had over het voetpad op de Vestdijktunnel toen twee mannen op een scooter hen tegemoet reden. De mannen reden met de scooter tegen de fiets aan en reden in eerste instantie door. Even later draaiden ze zich om en kwamen ze terug. Beide mannen werden geslagen en geschopt door de mannen op de scooter en de fiets werd vernield. De 24-jarige Eindhovenaar liep geen zichtbaar letsel op maar zijn Eindhovense vriend liep een gescheurde wenkbrauw en verwondingen aan zijn knie op en is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Overval
Zondagavond omstreeks 20.00 uur is een 23-jarige vrouw uit Helmond in een winkel aan de Kortenaerstraat overvallen. Zij was daar aan het werken. Een onbekende man, geheel in het zwart gekleed, kwam binnen. Nadat alle klanten weg waren gaf die man haar een enveloppe. Op de enveloppe stond geschreven: dit is een overval. Vervolgens vroeg hij of zij het snapte, gaf haar een plastic tas en zei: Doe daar het geld maar in. De geschrokken vrouw pakte wat geld uit de kassa, deed het in de plasticzak en gaf het aan de overvaller. Direct daarop verliet hij de zaak.

Helmond: Aanrijding met gewonden
Bij een eenzijdig ongeval op De Wiel raakte zondagavond omstreeks 21.10 uur een 43-jarige agent uit Helmond en een 27-jarige agente uit Mierlo, gewond. Zij waren in een politiesurveillanceauto op weg naar een vechtpartij op de Kasteel brug. Gekomen in een aldaar gelegen bocht, remde de 43-jarige bestuurder af, schoof door op het gladde wegdek en kwam vervolgens tegen de stadspoort tot stilstand. Zij raakten gewond en klaagden over pijn aan nek, schouders en benen. Beiden konden na behandeling in het Elkerliekziekenhuis huiswaarts keren.

Helmond: Verdachte aangehouden
Zondagavond om 23.00 uur is op de Jan Stevensstraat een 46-jarige man uit Helmond aangehouden. Even daarvoor had hij de voordeurruit van een winkel in de Vondellaan vernield. Vervolgens nam hij daar goederen weg, stopte deze in een sporttas en ging er vandoor. Een getuige waarschuwde de politie. De politie zag de man achter in de brandgang van zijn woning lopen. De man was licht gewond aan zijn hand. De politie sprak hem daarover aan. Bij onderzoek trof de politie de sporttas, met daarin 4 boormachines afkomstig uit bovenvernoemde winkel, in zijn woning aan. De man is overgebracht en ingesloten in het politiebureau.

Helmond: Belediging
Maandagmorgen om 2.05 uur is op de Watermolenwal een 43-jarige man uit Helmond aangehouden. Een politiesurveillance stond daar met enkele personen te praten. Plotseling kwam een onbekende man naar hen toegelopen en begon, zonder dat daartoe enige aanleiding was, naar de politie te schelden. Hij bezigde daarbij zeer onwelvoeglijke taal naar hen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Verdachten mishandeling aangehouden
Maandagmorgen om 1.25 uur is op de Steenweg een 20-jarige man uit Helmond aangehou-den. Zonder dat daartoe aanleiding was heeft hij daar in een horecagelegenheid een 25-jarige Helmonder, meerdere malen in het gezicht en de buik geschopt en geslagen. Het slachtoffer klaagde over pijn aan ribben en hoofd. Hij is ter observatie opgenomen in het Elkerliek-ziekenhuis. De verdachte is ingesloten in het politiebureau.

Maandagmorgen omstreeks 2.10 uur zijn op de Havenweg twee jongens van 16 en 17 jaar uit Helmond aangehouden. Zij hadden daar in een horecagelegenheid een 19-jarige man uit Helmond meerdere malen in het gezicht geslagen. Het slachtoffer moest voor behandeling van een ernstige bloedneus naar het Elkerliekziekenhuis. De verdachten zijn voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Best: Vernieling geparkeerde autos
Zondagmiddag omstreeks 17.15 uur is op de Raadhuisstraat een onbekende man aange-houden. Getuigen zagen dat de man daar tegen meerdere geparkeerde auto,s trapte. Zij waarschuwden de politie. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Best: Mishandeling
Zondagavond omstreeks 18.25 uur zijn op de Hoofdstraat een 15-jarige jongen en een 19-jarige man uit Best aangehouden. Kort daarvoor waren zij betrokken bij een ruzie in een aldaar gelegen horecagelegenheid. Bij onderzoek bleek dat de 19-jarige man tijdens de ruzie met een glas een 48-jarige vrouw uit Best had geslagen. Zij raakte gewond aan haar hoofd. Na verhoor is de 15-jarige jongen heengezonden. Tegen de 19-jarige verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Deurne: Lastige man aangehouden
Maandagmorgen om 1.15 uur is op de Blasiusstraat een 18-jarige man uit Deurne aangehouden. Hij was daar uit een horecagelegenheid gezet omdat hij een bezoeker had gesla-gen. De man weigerde te vertrekken. De ter plaatse gekomen politie vorderde daarop meerdere malen aan hem te vertrekken. De man weigerde en wilde naar binnen. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Deurne: Aanrijding met gewonden
Zondagmiddag raakte bij een aanrijding op het Loon een 17-jarige bromfietser en een 27-jarige voetgangster uit Deurne gewond. De 17-jarige bromfietser reed daar over het fietspad en bemerkte door de zware sneeuwval te laat dat voor hem twee personen liepen. Hij kon de 27-jarige voetgangster niet meer ontwijken. Beiden kwamen ten val. Zij liepen diverse snij- en schaafwonden op.

Eersel: Inbraak in woning
Zondagmiddag tussen 12.00 en 16.00 uur is ingebroken in een woning aan de Postakkers. Aan de achterzijde van de woning is een klepraam opengebroken. Uit de woning zijn sieraden, geld, een stereotoren en een huistelefoon gestolen.

Gemert: Verdachte mishandeling aangehouden
In een horecagelegenheid aan de Handelseweg is zondagochtend om 2.40 uur een 20-jarige man uit Helmond aangehouden. De man was eerder die ochtend betrokken bij een vechtpartij in de horecagelegenheid. Hierop werd de verdachte de toegang tot het pand ontzegd. Terwijl de verdachte door beveiligingspersoneel van het terrein werd geleid trapte hij een 46-jarige beveiligingsbeambte tegen zijn ribbenkast. Het slachtoffer is voor behandeling naar het Elkerliek ziekenhuis in Helmond gegaan. Uit onderzoek bleek dat het slachtoffer een aantal ribben flink had gekneusd. De verdachte man is voor nader onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Heeze: Inbraak in woning
Zondagmiddag tussen 13.00 en 17.00 uur is ingebroken in een woning aan de Kreijl. Het slot van de achterdeur is geforceerd. Uit de woning zijn sieraden, een televisie en een videorecorder verdwenen.

Oirschot: Lastige man
Zondagavond omstreeks 20.35 uur is op de Molenstraat een 31-jarige man uit Oirschot aangehouden. Daar had hij in een horecagelegenheid twee glazen bier omgegooid en kapot geslagen. Hij liep daarbij verwondingen op aan zijn hand. De man werd daarop buiten gezet. Buiten gekomen pakte hij een drietal gestalde fietsen op en smeet deze weg. De gewaar-schuwde politie heeft de verdachte onder doktersbehandeling laten stellen. Hierna is hij voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Oirschot: Diefstal uit woning
Zondag tussen 13.30 en 21.15 uur zijn uit een woning aan de Beertramsstraat, meerdere pasjes, enkele spaarpotjes met geld, een fototoestel, een computer en een Keyboard gestolen. Toegang tot de woning is verkregen na forcering van een keukenraam.

Reusel: Man laat broek zakken
Zondagavond om 20.50 uur is voor een horecagelegenheid op de Wilhelminalaan een 23-jarige man uit Lage Mierde aangehouden. De man werd de toegang tot de horecagelegen-heid ontzegd omdat hij de toegangscontrole weigerde. Hij nam dat niet, liet zijn broek zakken en toonde zijn ontbloot achterwerk. Verdachte is overgebracht naar het politiebureau.

Son: Alcohol
Maandagmorgen omstreeks 2.45 uur is op de Verlengde Kennedylaan een 53-jarige automobiliste uit Schijndel gecontroleerd. Zij viel daar op door haar slingerend rijgedrag. De vrouw bleek gedronken te hebben. Zij blies 1,50 promille. Bij controle bleek dat zij een rijbevoegdheid ontzegging had en dat haar rijbewijs reeds was ingevorderd. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Inbraak in woning
Zondag tussen 16.45 en 21.30 uur is ingebroken in een woning aan de Willibrorduslaan. Aan de achterzijde is een bovenraampje geforceerd. Uit de woning zijn een tv, een videorecorder en geld weggenomen.

Valkenswaard: Belediging
Zondagavond omstreeks 22.25 uur is voor een horecagelegenheid aan de Luikerweg een onbekende man aangehouden. Daar werd hem de toegang tot de horecagelegenheid geweigerd omdat de man in staat van dronkenschap verkeerde. De gewaarschuwde politie verzocht de man te vertrekken. De man nam dat niet en voegde daarop zeer onwelvoeglijke taal naar de agent. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Wintelre: Vernieler aangehouden
Maandagmorgen om 1.15 uur is in een horecagelegenheid op de Willibrorduslaan een 27-jarige man uit s-Gravenzande aangehouden. De man was het niet eens met het inwisselen van geld voor consumptiemunten. Hij pakte daarop de wisselgeldcomputer en gooide deze kapot. Vervolgens sloeg hij naar de eigenaar, die hem aansprak over zijn gedrag. De gewaarschuwde politie heeft de man voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie