Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vobis sluit zich aan bij Stichting Computer Consument

Datum nieuwsfeit: 26-02-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT
Vianen, 27 februari 2001

Vobis sluit zich aan bij
Stichting Computer Consument

Met ingang van 1 maart sluit computerspeciaalzaak Vobis zich aan bij de Stichting Computer Consument (SCC). Consumenten die in de Vobis computerspeciaalzaken of via de E-store van het bedrijf iets kopen kunnen, indien nodig, terugvallen op de zekerheden van de Stichting Computer Consument.

De Stichting Computer Consument (SCC) is opgericht om computerconsumenten meer zekerheden te bieden. Daarbij gaat het in de eerste plaats om die zekerheden die leveranciers zelf niet kunnen geven. Zo neemt de Stichting de garantieverplichtingen van een leverancier bij faillissement over. Daarnaast is er een onafhankelijke geschillenregeling. Bovendien zijn op iedere aankoop bij een lid van de SCC de SCC Consumentenvoorwaarden van toepassing. Daarin staat in begrijpelijke taal waar de koper recht op heeft. Een extra zekerheid is ook dat er nu bij een koop expliciete koopafspraken op papier worden gemaakt. Wie in een winkel staat krijgt vaak van alles te horen, maar het is een goede zaak als op eventuele toezeggingen kan worden teruggekomen.Vandaar dat alle belangrijke zaken op papier worden gezet. De SCC is een initiatief van de HCC, de vereniging van computergebruikers. De SCC Consumentenvoorwaarden zijn samen met de Consumentenbond opgesteld.

Algemeen Directeur Hans Gijsen is blij met de toetreding door Vobis tot de SCC. "Voor de consument wordt het steeds moeilijker om binnen het zeer uitgebreide aanbod van computers en computergerelateerde zaken de juiste keuze te maken. Het is daarom van groot belang dat de support en de aftersales-service bij de aankoop van een computer goed geregeld zijn. Door onze toetreding tot de SCC heeft de consument nog meer waarborgen dat hij voor deze zaken bij Vobis aan het juiste adres is."

VOBIS Nederland
Vobis computerspeciaalzaken verkopen een uitgebreid assortiment aan computers, software en accessoires. Naast haar eigen merk Highscreen computers verkoopt Vobis ook een groot assortiment A-merken computers en randapparatuur.
Vobis heeft momenteel 50 vestigingen in Nederland. Dit aantal zal naar verwachting nog worden uitgebreid met nieuwe winkels op nieuwe locaties. Het hoofdkantoor in Vianen is verantwoordelijk voor de inkoop, marketing, distributie en de service t.b.v. alle vestigingen.
////
Noot voor de redactie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie