Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuw Houtens college rond

Datum nieuwsfeit: 26-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Digitale Gemeente Houten

Nieuw Houtens college rond

maandag 26 februari 2001 - Door: Ed Plekkenpol

Houtens Belang, CDA, PvdA en VVD hebben op maandag 26 februari bekend gemaakt verder te gaan met het formeren van een college. De partijen kregen afgelopen weekend groen licht van hun achterban en gaan nu verder met het afronden van het concept college-programma en voorbereidingen treffen voor de collegewisseling op 6 maart as.

Opvallend in de portefeuilleverdeling is dat Houtens Belang alsnog de post financiën krijgt. Eerder, ten tijde van het inmiddels opgestapte college, weigerde Houtens Belang de portefeuille omdat deze, in combinatie met ruimtelijke ordening, te zwaar zou zijn. De post financiën wordt nu gecombineerd met Ruimtelijke Ordening/Vinex en Infrastructuur en Vervoer en toevertrouwd aan Reni Lubberdink. Fractievoorzitter J.Bosch (CDA) wordt wethouder van Cultuur, Onderwijs en Volksgezondheid. J. van Oostrum (VVD) krijgt de verantwoording voor onder andere Openbare Werken, Grondzaken en Milieu. R.Makkinga van college-nieuwkomer PvdA krijgt de posten Sociale Zaken, Sport en Recreatie, Personeel en Organisatie en Jeugd en Jongerenwerk.

Het nieuwe college heeft overeenstemming bereikt over een aantal punten. Zo zal men zich inzetten voor een levendig centrum, met een theater met twee zalen, een gemeentehuis en een proef met een autovrij Rond. Daarnaast streeft men naar uitbreiding van de sociale woningbouw, meer aandacht voor mensen met een uitkering, voldoende kinderopvang, goede bereikbaarheid van Houten en optimaal openbaar vervoer, meer aandacht voor jeugd- en jongerenwerk en het zo snel mogelijk laten realiseren van een discotheek.

Ook wordt benadrukt dat men wil proberen het vertrouwen te krijgen van de inwoners van Houten, dit door onder andere direct en actief contact te zoeken met inwoners.
Het nieuwe college zal op 6 maart worden geïnstalleerd.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2001 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie