Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Utrecht: district Eemland zuid

Datum nieuwsfeit: 26-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 26-02-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid, 09.45 uur
Openlijke geweldpleging

HOOGLAND Op zondagmiddag 25 februari zijn op de Hamseweg twee mannen voor openlijke geweldpleging aangehouden.

Omstreeks 15.30 uur kreeg de politie de melding van een vechtpartij op de Hamsteeg. Ter plaatse troffen zij twee mannen zittend op de stoep aan. Zij werden door omstanders aangewezen als degenen die zojuist met een houten paal om zich heen zouden hebben geslagen. De beide mannen hadden daarbij twee portiers van een horecagelegenheid en een bezoekster mishandeld.

De aanleiding tot het geweld ligt waarschijnlijk in het feit dat de beide mannen even daarvoor de toegang werd geweigerd tot een carnavalsfeest omdat zij geen toegangskaart hadden. Na een discussie, liepen de mannen weg, maar kwamen een twintigtal minuten later beiden met een houten paal van ±1.50 meter bewapend terug en begonnen op de portiers in te slaan. Eén, een 49-jarige man uit Hoogland, van hen kreeg een slag in zijn gezicht, maar wist één van de verdachten beet te pakken en tegen de grond te werken. De verdachte werd met hulp van meerdere omstanders in bedwang gehouden. De portier liep meerdere sneeën in zijn gezicht op.

De tweede verdachte trachtte de andere portier, een 35-jarige man uit Hoogland, met een houten paal te slaan. Die kon de slag met zijn rechterhand afweren. De volgende klap kon hij ontwijken en daarna zag hij kans de man te ontwapenen. Vervolgens wist hij de verdachte met de nodige moeite naar de grond te brengen en in bedwang te houden. Deze portier hield een pijnlijke rechterhand aan het geweld over. Bij de schermutselingen liep ook een 52-jarige vrouw uit Amersfoort een paar klappen op.

De verdachten, 26 jaar oud en afkomstig uit Amersfoort en 29 jaar oud en afkomstig uit Soest, zijn aangehouden en op het politiebureau ingesloten. Vervolgens zijn beiden in verzekering gesteld.

Kluizen aangetroffen

AMERSFOORT Op zondag 25 februari werden in een sloot aan de Koedijkerweg drie kluizen aangetroffen.

Omstreeks 14.05 uur werd bij de politie gemeld dat een voorbijganger een kluis in het water aan de Koedijkerweg had zien liggen. Ter plaatse zagen de politiemensen inderdaad een kluis in het water liggen. Bij het lichten van deze kluis, werden nog twee kluizen aangetroffen. De drie kluizen zijn naar het politiebureau overgebracht.

Eén van de kluizen bleek niet te zijn afgesloten en middels de daarin aangetroffen papieren, kon de eigenaar worden achterhaald. De kluis was op zaterdag 24 februari uit een woning in Voorthuizen gestolen. De beide andere kluizen waren afgesloten. Deze zullen nog worden geopend.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie