Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Intensieve veehouders verbouwen meer graan

Datum nieuwsfeit: 26-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
CBS Webmagazine

Intensieve veehouders verbouwen meer graan

Steeds meer veehouders besluiten een deel van het voer voor de varkens en de kippen zelf te verbouwen. In 1992 verbouwde nog 5% van de intensieve veehouderijbedrijven graan op gemiddeld 2,8 hectare. Inmiddels heeft bijna 17% van deze bedrijven graan en verbouwen ze dit op gemiddeld 4,7 hectare.

Intensieve veehouderijbedrijven met graan

De totale oppervlakte grond en het totaal aantal dieren in de intensieve veehouderij is de laatste jaren vrijwel gelijk gebleven. Dat de veehouders meer graan voor de varkens en kippen verbouwen, gaat dus niet samen met een minder intensieve wijze van vee houden. Bovendien blijken de meeste intensieve veehouderijbedrijven graan te gaan verbouwen in de plaats van de snijmaïs die zij eerst verbouwden.

Snijmais en graan in de intensieve veehouderij

Cor Pierik

Voor meer informatie: (infoservice@cbs.nl)

© Centraal Bureau voor de Statistiek, Voorburg/Heerlen, 2001 Bronvermelding is verplicht. Verveelvoudiging voor eigen gebruik of intern gebruik is toegestaan.

Laatst gewijzigd: 26 februari 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie