Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Daling werkloosheid Nederland sterker dan EU-gemiddelde

Datum nieuwsfeit: 26-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
CBS Webmagazine

Daling werkloosheid Nederland sterker dan EU-gemiddelde

De afgelopen vier jaar is de werkloosheid in ons land meer dan gehalveerd. In de elf oorspronkelijke landen van de EU komt in de periode 1997-2000 de afname van de werkloosheid uit op één vijfde.

De geregistreerde werkloosheid lag in Nederland verleden jaar 15% lager dan in 1999. Deze ontwikkeling steekt gunstig af bij die in de andere landen van de EU.

Werkloosheid (mutaties t.o.v. voorgaand jaar)

In Zwitserland is de werkloosheid voor het tweede achtereenvolgende jaar met bijna 30% gedaald. Door de aantrekkende economische groei is het aantal werknemers in dat land vorig jaar met 2,3% (ruim 80 000 werknemers) toegenomen.

In 1996 en 1997 lag de procentuele stijging van de werkloosheid in Duitsland nog boven de 10%. In 1998 sloeg de stijging van de werkloosheid om in een lichte daling. Daarna is het tempo van werkloosheidsdaling bij onze oosterburen ieder jaar iets toegenomen.

In de VS is het aantal werklozen vorig jaar 5% lager dan een jaar eerder. Hoewel de procentuele daling achterblijft bij de Europese landen is de werkloosheid in de VS nu al voor het achtste achtereenvolgende jaar afgenomen. Ten opzichte van 1993 ligt het aantal werklozen er bijna 60% lager.

Frans van Ingen Schenau

Bron: CBS; Conjunctuurbericht februari 2000

Voor meer informatie: (infoservice@cbs.nl)

© Centraal Bureau voor de Statistiek, Voorburg/Heerlen, 2001 Bronvermelding is verplicht. Verveelvoudiging voor eigen gebruik of intern gebruik is toegestaan.

Laatst gewijzigd: 26 februari 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie