Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kwartaalcijfers BEA en fiscaal jaar 2001

Datum nieuwsfeit: 26-02-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

-PERSBERICHT-

Amsterdam, 26 februari 2001

BEA maakt recordcijfers vierde kwartaal en fiscaal jaar 2001 bekend

BEA snelste software bedrijf ooit op weg naar $ 1 miljard

BEA, een van de marktleiders in e-business infrastructuur software, heeft vandaag het 21e kwartaal op rij aangekondigd waarin recordwinsten zijn behaald. Over het vierde kwartaal, dat op 31 januari 2001 eindigde, rapporteerde BEA een opbrengst van $256.0 miljoen, een stijging van 72% ten opzichte van de $149.2 miljoen in dezelfde periode vorige jaar. BEA maakte tevens het behalen van $158.9 miljoen aan license fees bekend wat een stijging van 24% ten opzichte van de $128.2 in het derde kwartaal van dit fiscale jaar betekende.

BEA liet een pro forma operationeel inkomen over het vierde kwartaal zien van $55.9 miljoen, een stijging van 45% ten opzichte van de $38.6 miljoen in het derde kwartaal van dit fiscale jaar en een stijging van 150% ten opzichte van de $22.3 miljoen in het vierde kwartaal van vorige jaar.

BEA toonde een pro forma netto inkomen over het vierde kwartaal van $43.8, een stijging van 40% ten opzichte van de $31.3 miljoen in het derde kwartaal van dit fiscale jaar en een stijging van 154% ten opzichte van de $17.2 miljoen over het vierde kwartaal van vorig jaar.

BEA's pro forma netto inkomen per aandeel was $0.10 over het vierde kwartaal versus $0.07 per aandeel over het derde kwartaal van dit fiscale jaar en $0.05 per aandeel over het vierde kwartaal van vorig jaar.

BEA toonde een record cash flow vanuit operations van $83.0 miljoen, tegenover de $74.1 miljoen over het derde kwartaal van dit fiscale jaar en de $37.7 miljoen over het vierde kwartaal van het vorige jaar.

Voor het fiscale jaar, dat op 31 januari 2001 eindigde, rapporteerde BEA een totale opbrengst van $819.8 miljoen, een stijging van 77% ten opzichte van de $464.4 miljoen voor het fiscale jaar dat liep tot 31 januari 2000.

In fiscaal 2001 had BEA een pro forma operationeel inkomen van $133.4 miljoen, een stijging van 160% ten opzichten van de $51.4 miljoen in fiscaal 2000.

BEA had pro forma netto inkomsten per aandeel van $0.25 in fiscaal 2001, tegenover pro forma netto inkomsten per aandeel van $0.11 in fiscaal 2000.

Bill Coleman
Bill Coleman, BEA oprichter, voorzitter en CEO, is blij met de resultaten over het vierde kwartaal en fiscaal 2001: *We zijn het softwarebedrijf dat het snelst op weg is naar de 1 miljard. We hebben het doel dat we twee jaar geleden stelden (20% pro forma operationele marge voor Q4) overschreden, en over het fiscale jaar gezien hebben we 5 procentpunten toegevoegd aan onze pro forma operationele marge. Dit is aanzienlijk beter dan de 2 of 3 procentpunten die we verwachtten toe te voegen toen we het jaar in gingen.

We ervaren nu het operationele voordeel dat softwarebedrijven kunnen behalen wanneer de inkomsten groeien, en er tegelijk geïnvesteerd blijft worden in sales capaciteit om zo de enorme mogelijkheden die er in de markt aanwezig zijn aan te grijpen. Het is zelfs zo dat, door het economische klimaat waar anderen last van hadden, wij in staat waren om een record aantal sales vertegenwoordigers en R&D medewerkers aan te stellen waarmee we onze toekomstige groei verbeteren.*

Over BEA Systems
BEA Systems, Inc. (Nasdaq: BEAS) is één van 's werelds meest vooraanstaande bedrijven op het gebied van e-business infrastructuur software. Wereldwijd heeft het bedrijf meer dan 8000 klanten, waaronder het merendeel van de Fortune Global 100. Het BEA WebLogic E-business Platform vormt de software infrastructuur waarop een flexibele e-business snel gebouwd en geïmplementeerd kan worden. Het BEA Weblogic E-Business PlatformTM bevat de enterprise Java application server, de BEA WebLogic ServerTM, BEA WebLogic Commerce ServerTM , BEA WebLogic Personalization ServerTM, BEA WebLogic CollaborateTM en de BEA WebLogic Process Integrator. De producten van BEA worden in vele verschillende bedrijfstakken gebruikt, waaronder telecommunicatie, het bank- en verzekeringswezen, detailhandel, overheid en productiebedrijven. De producten vormen een platform of integratiemechanisme voor toepassingen als facturering, klantenservice, handel, e-commerce, supply chain management, e-banking en reserveringssystemen voor hotels, huurauto's en vliegtickets. De producten en diensten van BEA worden wereldwijd op de markt gezet en verkocht via een netwerk van BEA verkoopkantoren, maar ook via hard- en software verkopers en 'system integrators' die onderdeel uitmaken van het BEA partner netwerk. Het hoofdkantoor van BEA Systems is gevestigd in San Jose in Californië. De vestiging in Nederland bevindt zich in Amstelveen. BEA heeft in totaal 90 vestigingen in 30 landen. Op het web is BEA Systems te vinden onder www.bea.com.

BEA and WebLogic zijn geregistreerde merken van BEA Systems, Inc. BEA Weblogic E-Business Platform, BEA WebLogic Server, BEA WebLogic Commerce Server, BEA WebLogic Personalization Server, BEA WebLogic Collaborate en BEA WebLogic Business Process Integrator zijn merken van BEA Systems, Inc. Alle andere product en bedrijfsnamen zijn waarschijnlijk merken van het bedrijf waarmee ze in verband worden gebracht.

Het volledige, Engelstalige, persbericht kunt u vinden op: www.bea.com/press/releases/2001/0222_Q4revenues.shtml


- EINDE BERICHT -

Achtergrondinformatie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie