Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Utrecht: district Binnensticht

Datum nieuwsfeit: 26-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 26-02-2001

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht, 10.40 uur
Mishandeld door Robin Hood

MAARTENSDIJK Op zondag 25 februari heeft Robin Hood een jongen bij een carnavalsfeest op zijn oog geslagen.

Op zondag vierde een grote groep mensen carnaval op de Dorpsweg. Omstreeks 02.00 uur zag een 19-jarige jongen uit Soest dat zijn zusje door een als Robin Hood verklede jongen werd lastig gevallen. Robin Hood trok aan haar sjaal, waarop het meisje riep dat hij lost moest laten. Robin deed dat echter niet. De jongen nam het voor zijn zusje op door de handen van Robin Hood beet te pakken. Die reageerde hierop door de broer een harde vuistslag op zijn linkeroog te geven, waarna hij in elkaar zakte. Na te zijn opgestaan is de jongen naar buiten gegaan om even bij te komen. Daar werd hij belaagd door een groep jongens die kennelijk bij Robin Hood hoorden. Hij kreeg nogmaals een klap en viel weer.

Door omstanders werd er geroepen dat als men niet zou stoppen, de politie zou worden gewaarschuwd. Daarop werd het rustig. De jongen heeft aangifte van mishandeling gedaan. Hij hield een blauw oog aan de mishandeling over.

Carnavalsoptocht rustig verlopen

ODIJK De politie heeft op zondagmiddag 25 februari met twee beroepskrachten en drie collega`s van de Vrijwillige Politie de carnavalsoptocht begeleid.

De optocht verliep zeer gezellig en zonder enige wanklank. Het feest in het Dorpshuis werd na afloop van de optocht druk bezocht. Omstreeks 17.30 uur werd er een vechtpartijtje op de Oude Haven gemeld. Bij het verschijnen van de politie hadden de betrokkenen zich echter al weer verzoend en stapten bij elkaar in de auto.

Winkeldieven aangehouden

DRIEBERGEN / RIJSENBRUG -Op zondag 25 februari werden twee mannen op winkeldiefstal betrapt en aangehouden.

Omstreeks 18.45 uur zag een 29-jarige getuige uit Driebergen / Rijsenburg dat twee mannen in de stationswinkel aan de Stationsweg twee flessen sterke drank uit de schappen pakten en in hun tas stopten. De mannen verlieten daarna zonder af te rekenen de winkel. Ze stapten op het perron in een trein. De getuige sprak daarop de conducteur aan. Beiden hebben de verdachten toen aangesproken en ze gezegd met hen mee te lopen naar de stationswinkel, om daar de komst van de politie af te wachten.

De verdachten, 33 en 51 jaar oud en beiden afkomstig uit Utrecht, zijn door de politiemensen naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. Beide verdachten bekenden de diefstal en zijn in de loop van de avond heengezonden.

Bestuurder onder invloed en belediging

HUIS TER HEIDE Op zondagavond 25 februari is een automobilist die onder invloed reed, aangehouden.

Omstreeks 21.15 uur zagen politiemensen een automobilist over de Dolderseweg rijden. Zij zagen dat de man een bocht dermate ruim nam dat hij de stoeprand raakte en vervolgens even verderop bij het nemen van een bocht bijna tegen een verkeersheuvel opreed.

De man, 34 jaar oud en afkomstig uit Zeewolde, werd aan de kant gezet. Ter plaatse blies hij een `F` (Fail), hetgeen betekent dat hij beduidend teveel had gedronken. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Op het politiebureau blies de man 510 ug/l. (1,30 promille). Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 5 uur.

Om 22.15 uur mocht de man het politiebureau weer verlaten. Hij vond echter dat de politie hem thuis moest brengen. Toen werd hem duidelijk gemaakt dat hij zelf voor zijn vervoer moest zorgen. De man verliet het bureau en schreeuwde een belediging naar de agenten. Daarop werd hij voor belediging aangehouden en is voor de nacht in het politiebureau ingesloten. Ook voor de belediging wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie