Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Conceptrapport onderzoek bodemverontreiniging ATF openbaar

Datum nieuwsfeit: 26-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Smallingerland

Concept rapport onderzoek bodemverontreiniging ATF openbaar (26-2-01)

De provincie Fryslân heeft besloten om het concept-rapport over het onderzoek naar bodemverontreiniging als gevolg van de ATF-brand openbaar te maken. Het onderzoek is in opdracht van de provincie door onderzoeksbureau TAUW uitgevoerd. De voorlopige conclusies van TAUW luiden als volgt:


- De bodem is niet verontreinigd als gevolg van de ATF-brand
- Er is slechts sprake van een lichte verhoging van de gehalten aan zware metalen

- Er is geen sprake van risicos voor de volksgezondheid en/of het milieu.

De provincie heeft tot openbaarmaking besloten nadat er op vrijdag 23 februari vanuit de media verkeerde conclusies over de concept-rapportage waren gemeld. Door de berichtgevingen is het beeld ontstaan dat de bodem in de nabije omgeving van ATF ernstig verontreinigd zou zijn. De provincie en de gemeente Smallingerland betreuren deze onterechte onrustmakende berichtgeving. De bewoners en boeren uit de directe omgeving zullen vandaag per brief over de voorlopige onderzoeksresultaten op de hoogte worden gesteld. Daarnaast worden er op korte termijn informatie-avonden georganiseerd.

Een begeleidingscommissie heeft ingestemd met de onderzoeksopzet. De provincie verwacht samen met de begeleidingscommissie de definitieve rapportage in april te kunnen presenteren. In de begeleidingscommissie hebben zitting: Friese Milieu Federatie, Wetterskip Fryslân, GGD Fryslân, Gemeente Smallingerland, Ministerie van LNV, NLTO, Inspectie Milieuhygiëne Noord, Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, Prof. L. Reijnders (milieukundige Universiteit van Amsterdam) en de provincie Fryslân.

Een exemplaar van de concept-rapportage kunt u aanvragen bij Communicatie & Externe Betrekkingen van de provincie Fryslân, tel. 058 29 25 524.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie