Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Amsterdam-Amstelland: beloning voor tip moordzaak

Datum nieuwsfeit: 26-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
Zoek soortgelijke berichten
Politie Amsterdam-Amstelland

Politie nieuwsberichten:

Beloning voor tip

26-02-2001 In het rechercheonderzoek naar de gewelddadige dood van 54-jarige Recai Gecel is door de hoofdofficier van justitie een beloning van 25.000 gulden uitgeloofd. Het geld wordt uitgekeerd voor tips die leiden tot oplossing van de zaak of tips waardoor bekend wordt wie van de dader is. Recai Gecel woonde in de Amsterdamse Mercatorbuurt. Hij werd vorig jaar op donderdag 21 december rond 22.45 uur neergeschoten in de Torresstraat bij de Jan Mayenstraat. Hij overleed ter plaatse. De schutter, een tot nu toe onbekende man, rende weg in de richting van het Mercatorplein en is spoorloos.
De heer Gecel kwam regelmatig in Turkije. Kort voor het schietincident bracht hij nog een bezoek aan zijn in Izmit woonachtige echtgenote. Het was zijn bedoeling dat hij tijdens het Suikerfeest weer in Izmit zou zijn. Gecel woonde in de Cabralstraat en was een regelmatige bezoeker van een koffiehuis in de Jan van Galenstraat bij de Hoofdweg. Hij kwam ook wel in een koffiehuis in de Balboastraat. Hij wilde zijn brood op de taxi verdienen en was bezig met de aanvraag van een vergunning. Bekend is dat hij landgenoten bijstond met het invullen van Nederlandse documenten. Ook bemiddelde hij bij het verkrijgen van woonruimte. Tot slot is bekend dat hij bij verschillende mensen schulden had. Het politieonderzoek wordt uitgevoerd door de recherche van bureau Meer en Vaart in Amsterdam Osdorp. De politie wil graag in contact komen met mensen die wat meer over de achtergronden van het slachtoffer kunnen vertellen. Bijvoorbeeld met mensen die geld van hem tegoed hebben. Ook andere getuigen worden verzocht te bellen. Het rechercheteam is telefonisch bereikbaar op nummer 0 2 0 ­ 5 5 9 2 6 3 3.
De zaak komt vanavond op de televisie in het programma Opsporing Verzocht van de Avro (rond 21.55 uur Nederland I) Het item wordt Turks ondertiteld. Het programma wordt morgen, dinsdag, rond 12.00 uur herhaald.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie