Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Veestapel wordt vernietigd omwille van vertrouwen consument

Datum nieuwsfeit: 26-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Dierenbescherming

Dieren vernietigen voor vertrouwen consument

26/02/01
Er zijn geen gevallen van mond- en klauwzeer in Nederland geconstateerd. Toch moeten voor de zoveelste keer hele veestapels worden vernietigd. De stuiptrekkingen van een bijna failliete boedel. Het droeve resultaat van het decennia lang bevorderen van een ongezonde branche. De risico's van besmetting bij ziekten als varkenspest en mond- en klauwzeer zijn gigantisch door de vele transporten met dieren binnen en tussen de Europese lidstaten. Op te kleine oppervlakten worden onverantwoord grote aantallen dieren gehouden. Keer op keer slaat de vlam in de pan: de varkenspest, BSE, dioxinekippen en nu dan mond- en klauwzeer. Het enige antwoord van de overheid is steeds weer het massaal afmaken van dieren.
Het in stand houden van onze exportmarkt en het herstel van het vertrouwen van de consument zijn momenteel leidende principes bij de bestrijding van alle ziekten en plagen die zich bij herhaling openbaren. Zo vergadert de Europese Ministerraad vandaag en morgen in Brussel over het besluit om 2 miljoen runderen af te slachten om de rundvleesprijzen in stand te houden!
De Dierenbescherming zou het wel van de daken willen schreeuwen: Europa, neem afscheid van een verziekte branche en ga een wezenlijk andere manier van veehouderij niet langer uit de weg!
Voor meer informatie over mond- en klauwzeer en hoe de Dierenbescherming ertegenaan kijkt klik hier.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie