Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Inspraakavond Zwartsluis over verkeersveiligheid N331/N334

Datum nieuwsfeit: 26-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Overijssel
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Overijssel

Inspraakavond Zwartsluis over verkeersveiligheid N331 en N334

De provincie Overijssel organiseert op 26 februari een inspraakavond naar aanleiding van de ontwerpplannen die de verkeersveiligheid in Zwartsluis moeten verbeteren.

GS hebben het plan om in 2002 met de reconstructie van de aansluiting N331-Westeinde en in 2003 te starten met de herinrichting van de traverse Zwartsluis (N331 en N334). De bijeenkomst wordt gehouden in Hotel Zwartewater te Zwartsluis en begint om 19.30 uur.

Metingen wijzen uit dat er op de provinciale wegen N331 en N334 binnen de bebouwde kom van Zwartsluis te hard gereden wordt. De provincie heeft in samenspraak met direct betrokkenen plannen opgesteld om de verkeersveiligheid ter plekke te verbeteren.

Er wordt onder meer voorgesteld om middengeleiders (verhogingen op het midden van de weg om het verkeer te scheiden) aan te brengen over de wegvakken. Voor de provinciale weg N331 zouden deze ter hoogte van de Nieuwe Sluis en De Vlakte komen.

Voor de N334 is er het voorstel het gehele wegvak tussen de aansluitingen Buitenkwartier en de Berkenlaan te voorzien van een middengeleider.
Trottoirbanden moeten het bebouwde kom karakter benadrukken.

In de ontwerpplannen zijn tevens vier rotondes gepland. De aansluitingen N331 - Grote Kranerweerd, N331 - N334 en N334
- Berkenlaan komen hiervoor in aanmerking. Eveneens willen GS de aansluiting N331 - Westeinde ombouwen tot rotonde, vooruitlopend op de
herinrichting van het wegvak Zwartsluis - Vollenhove als gebiedsontsluitingsweg.

De ontwerpplannen liggen ter inzage op het gemeentehuis Zwartewaterland, de bibliotheek te Zwartsluis en de bibliotheek van het provinciehuis te Zwolle. Men kan tot 13 maart inspraak hebben op de plannen.

Bron: team communicatie, Carin


© 21-02-2001 Provincie Overijssel

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie