Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verkeersveilige dag in Oost- en West-Vlaanderen en Zeeland

Datum nieuwsfeit: 26-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie West-Vlaanderen

Persberichten

Resultaten van de verkeersveiligheid
Brugge, 26/2/2001
Naar aanleiding van de herdenking van de kettingbotsingen op de E17 in Nazareth en Rekkem in 1996 en 1998, werd opnieuw een Verkeersveilige dag georganiseerd in de provincies Oost- en West-Vlaanderen en in Zeeland.
De oproep van de Gouverneur Breyne tot deelname aan de Verkeersveilige dag vond ruime opvolging. In vijftien van de negentien politiezones werden verkeerscontroles georganiseerd door zowel de gemeentepolitie als de brigades van de federale politie, ook de Provinciale Verkeerseenheid en de gedeconcentreerde coördinatie- en steundiensten van de federale politie verleenden hun medewerking. De acties waren gericht op snelheid, de controle van het zwaar vervoer, alcohol en drugs in het verkeer, gordel en algemene verkeerscontroles.
Momenteel beschikken we voor veertien van de vijftien deelnemende politiezones over de definitieve resultaten, ook de resultaten van de acties die door de federale politie werden ondernomen zijn reeds verwerkt.
Dit geeft volgend overzicht:

SNELHEID aantal gecontroleerde voertuigen 18470 100,00 % aantal V < V(max)+16 1466 7,94 %
aantal V >= V(max)+16 667 3,61 %
aantal ingetrokken rijbewijzen 13

aantal gestopte Vtgn Ctle rijden onder invloed 723 100,00 %

ALCOHOL
aantal opgelegde ademtesten 82 11,34 %
aantal opgelegde ademanalyses 1 0,14 %
aantal resultaat A 0 0,00 %
aantal resultaat P 1 0,14 %
aantal ingetrokken rijbewijzen alcohol 0

DRUGS
aantal opgelegde testbatterijen 0 0,00
aantal opgelegde urinetesten 0 0,00
aantal afgenomen bloedstalen 0 0,00
aantal niet gewettigde weigeringen 0 0,00
aantal ingetrokken rijbewijzen 0

ANDERE
aantal andere verkeersinbr. 491
aantal andere inbreuken 0

In vergelijking met vorig jaar betekent dit dat, hoewel er beduidend meer voertuigen werden gecontroleerd (13982 in 2000), het percentage snelheidsovertredingen van 18,4% naar 11,6% is gedaald. Ook het aantal ingetrokken rijbewijzen is van 30 vorig jaar gedaald naar 13 dit jaar. Het aantal andere verkeersinbreuken is echter gestegen van 409 in 2000 naar 491 dit jaar, dit is te verklaren door het hoger aantal gecontroleerde voertuigen en het feit dat er naast de snelheidscontroles zeer veel aandacht is besteed aan algemeen verkeerstoezicht.

Algemeen kunnen we stellen dat de, voor West-Vlaanderen, vierde editie van de Dag van de Verkeersveiligheid een belangrijk signaal was voor zowel de weggebruikers als de politiediensten en de beleidsverantwoordelijken om de inspanningen inzake verkeersveiligheid verder te zetten.
Uiteindelijk is niet het opdrijven van het aantal processen-verbaal het doel van de Dag van de Verkeersveiligheid, maar wel het sensibiliseren van de bevolking voor de verkeersveiligheid.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie