Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Toekenning provinciale trofeeen voor sportverdienste

Datum nieuwsfeit: 26-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie West-Vlaanderen

Persberichten

Toekenning van de provinciale trofeeen voor sportverdienste Brugge, 26/2/2001
De provincie West-Vlaanderen kent jaarlijks een Trofee voor Sportverdienste toe aan verdienstelijke amateursportbeoefenaars of sportploegen die tijdens het voorbije jaar of tijdens hun totale sportloopbaan bijzondere sportmanifestaties geleverd hebben. Voor personen met een handicap wordt een aparte trofee voorzien. Eénzelfde persoon of ploeg kan slechts een maal deze trofee ontvangen.

Voor 2000 heeft de Bestendige Deputatie van West-Vlaanderen beslist om op unaniem advies van de jury de Provinciale Trofee voor Sportverdienste toe te kennen aan Marie-Elizabeth (Sissi) Veys uit Kortrijk. Deze 19-jarige judoka, aangesloten bij Jenos Kwai Hooglede, brak vorig jaar door op de internationae tatami. Ze werd vice-wereldkampioene bij de junioren in Tunesië en behaalde een gouden plak op de Europese Kampioenschappen in Cyprus. Op de 5 internationale A-tornooien waaraan ze deelnam, stond ze telkens op het podium, waarvan drie keer op het hoogste schavotje. Daarbovenop won ze goud en zilver op de Belgische Kampioenschappen bij resp. de junioren en senioren.

Naast de Trofee heeft het provinciebestuur ook nog een eervolle vermelding toegekend aan Ronny Nollet uit Nieuwpoort. Deze oceaanzeiler heeft vorig jaar een unieke prestatie geleverd door op overtuigende wijze de beroemde solo-transatlantische zeilwedstrijd Europe 1 New Man Star te winnen. Deze vierjaarlijkse zeilwedstrijd tussen het Engelse Plymouth en New York geldt als de Iron Man van de zeilsport. Met een eigenhandig gebouwd, hoogtechnologisch schip liet hij na een ware afvallingskoers in de zwaarste editie ooit 70 internationale concurrenten achter zich.

De provincie stond erop opnieuw een sportpersoonlijkheid te belonen op basis van een bijzondere sportloopbaan. Die eer viel Delphine Vandevenne uit Zwevegem te beurt. De voorbije 10 jaar domineerde ze in België de elitecategorie in de kajaksport. Ze verwierf verschillende Belgische titels in de discipline vlakwater (lijn), de eerste toen ze nog juniore was. In 1996 bereikte ze in Atlanta de halve finale. In de wereldranking klom ze in 1998 naar een negende plaats. Spijtig genoeg eindigde haar succesvolle carrière in mineur doordat ze op het laatste nippertje naast een selectie voor de Spelen te Sydney greep.

In de categorie sportbeoefenaars met een handicap oordeelde de provincie voor 2000 geen Trofee en eervolle vermelding toe te kennen.

Ter gelegenheid van de uitreikingsplechtigheid waarvan de datum nog nog niet vast ligt zullen tevens alle West-Vlaamse deelnemers aan de Olympische en Paralympische Spelen te Sydney gehuldigd worden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie